24 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Prvi prosinački broj Vinkovačkog lista uvodi nas u vrijeme došašća

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Jedan od najradosnijih mjeseci u godini, nedvojbeno je prosinac. Vinkovački list, prateći sva događanja u gradu i okolici u ovom broju najavljuje Advent u Vinkovcima odnosno općinama koje su za svoje sumještane pripremile zajednički uvod u blagdan Božića.

Najavljujemo paljenje prve adventske svijeće u subotu u gradskom parku, simboliku staru 4000 godina, donosimo raspored predbožićnih velikih ispovjedi u gradu, običaje u šokadiji nekada. Bili smo na kićenju najvećeg božićnog drvca u središtu Vinkovaca, a upoznat ćemo vas i s ovogodišnjim donatorom 13-metarske smreke Viktorom Vičevićem. Za vas smo izradili pravi pravcati božićni kamin od kartona pa donosimo “uradi sam” korake i uživaj u blagdanskom ozračju.

BOŽIĆNICE UMIROVLJENICIMA

Grad Vinkovci najavio je za idući tjedan, u srijedu i četvrtak, od 8 do 15 sati isplatu božićnica umirovljenicima u visini 40 i 60 eura. Cenzus je 450 eura. Pravo na 40 eura imaju i korisnici osobne invalidnine.

60 GODINA TEHNIČKE ŠKOLE U VINKOVCIMA

Danas jedna od najtraženijih škola koja bez problema svoje učenike priprema za najteže tehničke fakultete i stvara hrvatsku tehnološku budućnost. Pripremu za nove izazove najavljuje ravnatelj Zlatko Ruščić.

AKUPUNKTUROM PROTIV BOLI

Većinu kroničnih bolnih stanja od 2003. u Ambulanti za terapiju boli akupunkturom sanira troje liječnika vinkovačke Opće županijske bolnice. O drevnoj metodi liječenja u suvremenoj medicini, uspješnosti, predrasudama razgovarali smo s jednom od njih dr. Majom Mustač, vinkovačkom anesteziologinjom ujedno predsjedniciom Hrvatskog društva za akupunkturu pri Hrvatskom liječničkom zboru, a osposobljava isključivo liječnike.

DIMNJAČAR! PANIČNA POTRAGA ZA DUGMIĆIMA

Godišnje očiste 20 000 dimnjaka na sva pogonska goriva, a što sve u njima nalaze, ispričali su nam naši srećonošci, ljudi u crnom čiji se zanat danas može izućiti samo u Zagrebu odnosno u sustavu obrazovanja odraslih. Priča o vinkovačkim dimnjačarima.

VINKOVČANIN U JAPANU

Studentska razmjena Luki Šukeru donijela je nezaboravno životno iskustvo, a Japancima priču o Vinkovcima koje će vjerujemo skoro posjetiti i bilježiti svojim fotoaparatom.

PREDSTAVLJAMO

Putoholičarka Renata Grbavica iz Vinkovaca otkriva destinacije na kojima je bila i zanimljivo iskustvo s Amišima tijekom boravka u Americi. Ljubav prema putovanjima usadila joj je baka, a danas više ne broji mjesta na kugli zemaljskoj koja je posjetila. Čitateljima poručuje: Putuj, ne sanjaj!

KULTURA

3:0 ZA VINKOVCE

Mladi glumački trojac rođen i stasao u Vinkovcima Vedran Dakić, Domagoj Ivanković i Mateja Tustanovski pomeli konkurenciju u svojim kategorijama na dodjeli Nagrade hrvatskog glumišta 2023. Imamo njihove reakcije!

SPORT

Donosimo priču o Ženskom rukometnom klubu Vinkovci, izvješća sa sportskih borilišta, a nakon Šibenika u subotu, šećer na kraju 1/8 finala KUP-a Hrvatske i utakmicu protiv Rijeke u Vinkovcima u utorak, najavljuje miljenik vinkovačkih tribina Karlo Miljanić.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno