19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Prvi puta Mayalesi, Detour, Songkillersi… na vinilu

Više od autora

- vl promo-

U zagrebačkom KIC Klubu sinoć je predstavljena prva od osam kompilacija “AQ Total Vinyl”. Konačno su Mayalesi, Detour, Songkillersi i drugi domaći izvođači mogli svoje plesne hitove čuti s gramofonske ploče. Prvi ih je pustio upravo jedan od autora kompilacije Ozren Kanceljak, koji nije mogao sakriti uzbuđenje oko ovog projekta.

Max Juričić na promociji AQ total vinyl 08 / Photo: Aquarius press

“Kad sam se izliječio od bilo kakvih ambicija da napravim neke pozitivne promjene i ostavim bilo kakav trag, počeo sam raditi samo i isključivo za sebe. Stvari koje mi čine zadovoljstvo i koje me čine sretnim ili sretnijim. Pa je baš tako nastala ova kompilacija. Kao i one koje će uslijediti. Sakupili smo super stvari, super snimke na formatu s kojega najradije puštam glazbu. Pa se onda desi i (meni) super omot. I (meni) izvanredan plakat. Pa sam vidio i (meni) izvanredne buduće omote divne ekipe iz Aquarius Recordsa. I baš sam već sada sretan. Zašto? Jer je meni to super. Baš kao i mjuza koju puštam na setovima i u emisijama. Ako se još nekome dopadne. Odlično!” – rekao nam je Kanca i dodao: “Posebno mi je drago uvrštavanje latino verzije pjesme “Devojko mala” gdje je Cubismo ugostio Vladu Divjana. To je neki spomen na tog divnog čovjeka čija nam dobrota I radost svaki dan nedostaje, a iskreno se nadam da će ta odlična verzija i na ovaj način dobiti neki novi život”.

Novi projekt Aquarius Recordsa došli su podržati i autori i izvođači pjesama koje su se našle na prvoj kompilaciji, ali i neki koji će biti na dolazećima. Tako smo se podružili s Nenadom Borgudanom, frontmanom Detoura, Cocom Mosquitom i Berkom Muratovićem iz Jinxa, Maxom Juričićem iz Šo!Mazgoona, Petrom Beluhanom iz Mayalesa i mnogim drugima.

Za dobru atmosferu na druženju uz Ozrena Kanceljaka koji je bio DJ, pobrinulo se GRIF craft pivo Zagrebačke pivovare u kojem su uživali svi okupljeni. A uz već spomenute izvođače s ploče u KIC-u su se družili i Željka Veverec i Toni Starešinić iz Mangroova, Branko Komljenović direktor Menarta, poznati chef Mate Janković, glazbeni urednik Radija 101 Slavin Balen i mnogi drugi.

Petar Beluhan (Mayales) na promociji AQ total vinyl 08 / Photo: Aquarius press

Glazbenicima je drago da svoje pjesme mogu konačno čuti na vinilu, a posebno su sretni DJ-i koji puštaju isključivo ploče, a  koji napokon mogu domaće pjesme uvrstiti u svoje setove.

“Mogu i sama” je prva pjesma Mayalesa koju smo snimili u velikoj produkciji, i kao takva ostaje urezana u pamćenje prvenstveno zbog snimanja u Ljubljani, u kultnom studiju kultnog Ace Razbornika, Tivoli.  Moje emocije spram pjesme je teško opisati i pobrojati, ali mogu slobodno reći da sam ponosan što pjesma i dan danas živi svoj život, pa tako i na ovoj kompilaciji – prvoj na vinilu – rekao nam je Petar Beluhan iz Mayalesa.

Jednako je emotivan i zadovoljan Željko Banić – Bane iz Songkillersa: “Baš je dobro držati ploču s našom pjesmom u rukama i čuti ju s gramofona. Gotovo da mi se čini da drugačije zvuči.”

Ploča je dostupna u Aquarius Music Shopu i svim bolji prodavaonicama ploča.

Toni Starešinić i Željka Veverec (Mangroove) društvu s Andreom Kovač (Aquarius Records) na promociji AQ total vinyl 08 / Photo: Aquarius press

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno