U subotu, 11. svibnja, u Vinkovcima je održana Nadbiskupijska završnica katoličke malonogometne lige đakovačko – osječke nadbiskupije. Na završnici su sudjelovali prvaci svih 6 regija, odnosno prvaci iz Vinkovaca, Osijeka, Županje, Đakova, Vukovara i Donjeg Miholjca.

Završnica je započela svetom misom u župi Svetog Vinka Pallottija koju je predvodio fra Željko Klarić, dok su koncelebrirali fra Ilija Sudar, Ivan Bešlić i Alojz Kovaček. Misu je uljepšao i zbor mladih iz Starih Jankovaca.

U neizvjesnim susretima po skupinama kao najbolje su se pokazale ekipe iz Osijeka – Sveti Ćiril i Metod i Jarmine – Sveti Vendelin opat, dok su se u utakmici za treće mjesto sastale ekipe iz Đakovačkih Selaca – Snježna Gospa  i Viljeva – Sveti Andrija. Od mnoštva predivnih poteza onaj koji se posebno izdvaja su škarice Zvonimira Horvata kao potez koji je podigao dvoranu na noge.

U utakmici za treće mjesto vidjeli smo veliku borbu do samog kraja. Viljevčani su rano došli u vodstvo preko Zvonimira Vincetića, no Selčani vrlo brzo uzvraćaju udarac preko Vardića i Davidovića. Do kraja poluvremena po jednom su pogađali Marko Vincetić i Vladimir Davidović tako da se na predah otišlo s rezultatom 3:2. Unatoč naporu Viljevčana rezultat se nije mijenjao do 29. minute kada je pogodio Mikloš i 30. kada je ponovno pogodio Vardić za ukupnih 5:2.

U finalnoj utakmici Osječani su rano došli u vodstvo preko Horvata i Čavara. Jarmina se nije predavala pa su nakon šesterca Ležaića i pogotka Prišćana poravnali rezultat na 2:2. U drugom dijelu susreta pogađaju Pušelj i ponovno Ležaić za 3:3. Utakmica je prelomljena u 22. minuti kada za 4:3 pogađa Ćosić. Jarmina je tada probala doći do izjednačenja uvođenjem golmana-igrača no nisu uspjeli. Čavar je u 30. minuti samo potvrdio pobjedu pogotkom na prazan gol i nakon 2014. godine ponovno vratio naslov u Osijek!

Nagrade najboljima podijelili su zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca gospodin Gabrijel Šokičić i pomoćnik pročelnika odjela za sport gospodin Vedran Kurtušić. Najbolji igrač bio je Dražen Čavar, najbolji strijelac Marin Ležaić, dok je najbolji vratar bio Dino Živković.

Završnicu se bez greške svojim suđenjem vodili Marko Jukić, Robert Vidović i Duje Marinković kojima su također uručena priznanja i zahvale.