7 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Punčke objavile novi EP naslovljen Valovi

Više od autora

- vl promo-Naš indie rock trio Punčke objavio je sjajan EP ‘Valovi’ s četiri nove pjesme. Novim materijalom, nakon kraćeg zatišja, bend najavljuje novo poglavlje svog rada.

Svu glazbu potpisuju Punčke, dok je za stihove zaslužna Lucija Ivšić. Na gitari i vokalima je Lucija Ivšić, Anja Tkalec je na basu dok je Goran Nježić na bubnjevima ujedno i novi član benda. EP ‘Valovi’ je sniman i produciran u studiju Marka Mrakovčića, a sadrži 4 pjesme – ‘Valovi’, ‘Ples’, ‘Sjene’ i ‘Roza i plavo’.

‘Novi EP ‘Valovi’ je nastao u dahu i vrlo spontano, s minimum preinaka. Rekla bih da je ovo zaista najiskreniji i najdirektniji materijal koji sam dosada napisala’, pojašnjava Lucija iz Punčki.

EP ‘Valovi’ možete poslušati i skinuti na Bandcamp stranici, gdje možete i podržati rad benda.

Nova vizualna faza benda bit će praćena dizajnom i ilustracijama mlade umjetnice Ene Jurov. EP je ranije najavljen istoimenim singlom i spotom ‘Valovi’, koji je ujedno i prvi dio video triologije.

‘Valovi’ donose i novu seriju koncerata kojima će Punčke pokazati da je njihov najveći adut nastup uživo. Koncertno predstavljanje novog materijala u novom sastavu zakazano je u Močvari u petak 16. ožujka. Nakon više od godine dana koncertnog izbivanja iz Zagreba, bit će ovo savršena prilika vidjeti Punčke na domaćem terenu, kao i prilika kupiti novo izdanje i novi merch benda.

Turneja kreće 10. ožujka u Splitu, a na njihovoj najvećoj i najznačajnijoj europskoj turneji dosad Punčke će obići 16 gradova u šest europskih zemalja tijekom ožujka i travnja. Osim Hrvatske, nastupit će i u Sloveniji, Češkoj, Njemačkoj, Švicarskoj i Italiji, a to je samo početak internacionalnog izlaza kojeg grupa priprema u ovoj godini.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno