24 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Puno dobrih vibracija i pozitive

Više od autora

- vl promo-

Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Veselo, dirljivo, emotivno, puno dobrih vibracija i pozitive bilo je danas na završnoj svečanosti dječjih vrtića koju su nam poklonili polaznici Dječjeg vrtića Vinkovci. Na priredbi okupljenim roditeljima, bakama, djedovima, prijateljima i njima dragima pokazali su sve ono što su naučili tijekom boravka u vrtiću, podsjetili na sve one prekrasne dane koji su iza njih.

Spontano, dirljivo, onako kako samo oni znaju, ispričali su nam dio svoje priče iz djetinjstva i pokazali da su itekako spremni i pripremljeni za školske dane. Odlično su odradili sve ono što su marljivo vježbali sa svojim odgojiteljicama, tetama, kako ih oni nazivaju i pokazali da sve ono što se radi i uči u ovoj ustanovi itekako ima smisla.

“Nakon dvije godine stanke ponovno smo organizirali završnu svečanost, a u kojoj kako vidimo uživaju i djeca i njihovi roditelji. Ove godine će se 90 naših polaznika upisati prvi razred osnovne škole. Kvalitetno su pripremljeni, jer provodimo i program pred škole te su spremni za sljedeće zadatke.”, rekla nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar, dodavši kako djeci želi puno sreće na njihovu životnu putu. “Roditeljima želim puno snage i živaca te da se savršeno snađu u nadolazećim problemima, jer će ih biti.”, zaključila je Suzana Zidar.

Završnoj svečanosti nazočio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, ovoga puta i u ulozi roditelja, jer ove godine jedno njegovo dijete izlazi iz vrtića te kreće u školu. “Prije svega zahvalio bih se svim odgojiteljicama i svom osoblju koje radi u vrtiću i koje se nesebično daje u ovaj posao, a to je najveće bogatstvo naših gradskih vrtića. Zahvaljujem im se i kao roditelj i kao gradonačelnik. I moje dijete izlazi iz vrtića te kreće u pri razred škole. Uz obitelj i u vrtiću su mu kroz kvalitetne programe koje provode dali jedan svoj štih i hvala im na tome.”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dodao je kako se ove godine puno toga dogodilo u vrtićima. “Završio je gotovo 5 milijuna kuna vrijedan projekt energetske obnove tri objekta Dječjih vrtića Vinkovci “Budućnost”, “Pčelica” i “Stribor”, a očekuje nas još radova na dječjim igralištima, a sve s ciljem stvaranja još boljih uvjeta.”, zaključio je gradonačelnik Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno