Kako je u Vijeću Europe iz 47 država članica uključeno preko 800 milijuna Europljana koji govore različitim jezicima, u Strasbourgu je 2001. odlučeno da 26. rujna bude proglašen Europskim danom jezika.

Taj se dan diljem Europe obilježava različitim projektima i kreativnim aktivnostima: natjecanjima u znanju stranih jezika, kvizovima o poznavanju država članica, izradom mapa, pričanjem priča, putovanjima, zabavnim druženjima.

Profesori stranih jezika iz Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca iz Vinkovaca već godinama, zajedno sa svojim učenicima, obilježavaju ovaj dan zanimljivim aktivnostima. Do prošle godine obilježavanje i aktivnosti odvijale su se unutar svakih škola ponaosob, a prošle godine profesorica Sanja Cikač imala je ideju da se škole udruže i u centru grada obilježe ovaj dan.

Ove godine opet su izašli u centar grada gdje se nekoliko škola iz naše županije ponovo okupilo u pješačkoj zoni. Svaka je na svom štandu predstavila državu za koju su se odlučili i ponudila prolaznicima razne aktivnosti. Ovo kratko predstavljanje obilježavanja Europskog dana jezika zaključeno je kratkim sloganom: “PUNO ZEMALJA, JEDNA BUDUĆNOST.”