U okviru Erasmus+ projekta “Creation of culture” u Vinkovcima se ovih dana okupilo 30 mladih osoba iz pet zemalja: Hrvatske, Portugala, Armenije, Kosova i Njemačke.

Ovu razmjenu organizirala je Udruga Amazonas s ciljem senzibiliziranja mladih za nove globalne promjene i migracije, kako bi prevenirali potencijalne buduće radikalne stavove. Tako mladi kroz dodir i interakciju s mladima različitog podrijetla, iz različitih zemalja, s različitim mogućnostima i pozicijama, upoznaju različitosti, uviđaju njihove prednosti te bolje razumijevaju ljude, mlade koji su drugačiji od njih, ističu u Amazonasu.

Tijekom boravka u Vinkovcima održano je više radionica, prezentacija i diskusija, a večeras je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima organiziran kviz otvoren za sve zainteresirane s pitanjima o svim zemljama iz kojih dolaze sudionici projekta kako bi se vidjelo koliko tko zna o svojoj, ali i o drugim zemljama.

Projekt “Creation of culture” Udruga Amazonas provodi uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe EU (Erasmus+ program), suradnik projekta je Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, a projekt sponzoriraju tvrtke: Iločki podrumi, Dukat i Fragaria.