I ove školske godine na školskom igralištu Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci održana je radionica izrade grafita, dvanaestu godinu zaredom.

Cilj projekta je preventivnog karaktera, međusobno druženje učenika srednjih škola u organiziranoj i vođenoj aktivnosti te iskazivanje njihovih kreativnih sposobnosti.

Radi se o likovnoj aktivnosti u kojoj sudjeluje veliki broj učenika iz sljedećih škola:

-Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci
-Zdravstvena i veterinarska škola dr.Andrije Štampara Vinkovci
-Drvodjelska tehnička škola Vinkovci
-Srednja strukovna škola Vinkovci
-Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci
-Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci

Aktivnost se organizira u dva kruga. Prvi krug svaka je škola održala tijekom mjeseca ožujka u svojim prostorima i izabrala tri najuspješnija rada čije ekipe nastavljaju rad u drugom krugu.
Tema drugog kruga identična je svim ekipama i glasi:

Uvrijediš li nebo, kome ćeš se moliti?
Konfucije

Vrijednost ovog našeg projekta prepoznao je i Grad Vinkovci koji ih je uvrstio u svoj proračun i financira nabavu potrebnih materijala poput hamer – papira, flomastera, masnih boja, markera, tempera.

“Ovo je jedna aktivnost koja se kod nas organizira već dvanaestu godinu za redom. Počelo je sasvim obično, samo s idejom hajmo nešto nacrtati na određenu temu, i svake godine se nadograđivalo i sada sudjeluju sve srednje škole iz Vinkovaca. Prvi krug se odvija u svakoj školi. Oni dobiju teme od nas, ja ih pronađem na internetu, to budu razne mudre izreke koje imaju razna tumačenja. Prvi krug svi odrade u svojoj matičnoj školi, i izaberu 3 najuspješnije grupe i te tri skupine nastavljaju u drugom krugu. Drugi krug nema natjecateljski karakter jer smatram da nismo svi u istoj poziciji da bismo birali koja je škola najuspješnija i koja je napravila najljepši rad. U drugom krugu dobiju svi istu temu, a današnja tema je bila izreka Konfucija – Uvrijediš li nebo, kome ćeš se moliti? Tema je vrlo široka i ne mora se vjerski tumačiti, no učenici su najviše išli u tom smjeru”, komentirala je ovom prilikom Mirjana Ćavar pedagoginja Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca.