U sklopu Dječjeg tjedna u organizaciji Društva Naša Djeca Vinkovci večeras je održana radionica za srednjoškolce u Kulturnom centru Walkow.

Ovo je prva godina da su u program uključili i vinkovačke srednjoškolce. Na ovo su se odlučili jer su htjeli prigodno proslaviti i Međunarodni dan djevojčica koji se svake godine obilježava 11. listopada.

“Radionica je usmjerena najviše na upravo one nesigurne koji ne znaju koliko su zapravo dobri jer onaj prvi korak je najteži i najbitniji. Kada jednom zakoračiš sve ostalo je lako. Radionica koja je tematska počinje pitanjem: Zašto želim pisati i što želim postići? Radionica će se također posvetiti i pisanju blogova, koji su postali masovni način izražavanja i naših poruka drugima. Kroz učenje “Kako napisati nešto?” će polaznici u praktičnom dijelu dobiti priliku izraziti se te napisati nešto svoje kroz zadanu temu. Na samom početku će se prvo upoznati s onim što oni jesu (vlastiti način pisanja, što volimo i o čemu najviše volimo pisati), jer svaki pisac ima svoj način, kao otisak prsta”, istaknuo je ovom prilikom Krešimir Kršul voditelj večerašnje radionice dodatno educiran za radionice ovog tipa.

Radionica je namijenjena svima koji nikada nisu bili sigurni jesu li dovoljno dobri i svima koji žele ispuniti sebe i pokazati to.

Cilj radionice je izvući ono najbolje iz sebe i dati priliku svima koji se još boje napraviti onaj najbitniji prvi korak, te osvijestiti sebe i druge o problemima koji nas okružuju te sve većem otuđivanju od ljudskosti i empatije koja je u sve većem deficitu pred modernim načinom života.

Nakon radionice vas očekuje Game night, već poznata aktivnost u Walkowu. Twister, Pictionary, Igra života, Monopoly, Čovječe ne ljuti se, Jamb, Trivial Pursuit. “Ponesite i vi svoje društvene igre kako bi se ekipe stalno mogle mijenjati”, poručuju iz Walkowa.