33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. lipnja 2022.

Radne bilježnice stigle u vinkovačke knjižare

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr
Od prošlog tjedna u vinkovačke knjižare stižu radne bilježnice za osnovnoškolce koje su roditelji upisivali u srpnju nakon preuzimanja vaučera kojima Grad Vinkovci sufinancira dodatne materijale za osnovnoškolce.

Među prvima, svake godine, već uhodani posao odrađuju djelatnici knjižare Kult koji, uz prethodni telefonski dogovor, zbog epidemioloških mjera, pozivaju roditelje na preuzimanje u dogovoreni termin. Upravo iz navedenog razloga gužvi nema, a kako je počelo na vrijeme, očekuju da će do idućeg vikenda i početka školske godine najveći dio posla biti završen.

Ovisno o obveznom popisu, koji su vinkovačke osnovne škole objavile na svojim web stranicama, roditelje dočekuju već upakirani kompleti za koje je uglavnom dostatno raspoloživih petsto kuna protuvrijednosti vaučera.

Za dodatni pribor, nekolicini je potrebno još nešto nadoplate, no složni su kako je ipak najvažnije da svi materijali stignu na vrijeme kako bi prvi dan škole učeničke torbe bile spremne. Dokupljuju se uglavnom bilježnice, omoti, pernice, geometrijski i ostali pribor čije se zalihe obnavljaju u ovo vrijeme godine, ali i školske torbe. Većina knjižara odlučila je nagraditi vjernost kupaca dodatnim darom u obliku majice za nastavu Tjelesne kulture, kalkulatora ili pribora.

Prvašićima i učenicima prvih razreda srednje škole, Grad će subvencionirati nabavku radnih materijala odnosno udžbenika isplatom 1.000 kuna jednokratne novčane naknade, a taj postupak bit će proveden s početkom nove školske godine s isplatom izravno na bankovni račun roditelja čime će olakšati prve školske ili srednjoškolske dane.

Uz besplatne udžbenike koje školarci zadužuju prvi dan nastave, roditelji pozdravljaju već uvriježenu gradsku praksu vaučera koji, posebice u obiteljima s više djece, jako dobro dođu s obzirom na troškove opremanja pred početak nove školske godine. Podsjetimo, od odjeće, obuće, preobuke, niz je dodatnih potreba koje idu u rubriku kako premostiti još jednu izazovnu jesen svog školarca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno