Loše vijesti stižu danas iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, u kojoj su zabilježili krađu, požare i nekoliko prometnih nesreća. Naime, iz radnog stroja osječke građevinske tvrtke koji se nalazio parkiran u Mirkovcima, u ulici Kamenice, otuđena je veća količina goriva. Provala se dogodila u noći s 30. lipnja na 1. srpnja.

A jutros oko 6,40 sati izbio je požar u prostorijama Drvne industrije Spačva u Dugoj ulici u Vinkovcima. Iz policije tvrde da je izgorjelo spremište za piljevinu, a požar su ugasili djelatnici tvrtke. U požaru nema ozlijeđenih osoba. Slijedi očevid kojim će se utvrditi uzrok i okolnosti požara te iznos materijalne štete. “Radi se o tome da se zapalio jedan filter za piljevinu koji razdvaja prašinu iz zraka, vatra se proširila na vreće u koje skupljamo piljevinu i tako se razvio požar. Na sreću požar je brzo stavljen pod kontrolu, nije se proširio i sada je sve pod kontrolom. Kolika je šteta znat ćemo kasnije, ali mogu reći da nije onoliko strašno koliko je moglo biti”, ističe Josip Faletar, predsjednik Uprave Spačve.

“Na poljoprivrednom je pak predjelu “Cerje”, kod Soljana, jučer oko 15,40 sati, također izbio požar. U požaru je izgorjelo oko 1,5 hektara usjeva pšenice i oko 3,5 hektara strništa. Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vrbanje, Soljana i Strošinaca. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara mehaničko trenje uslijed kvara na regulatoru broja okretaja na kombajnu koji je poljoprivrednoj površini vršio pšenicu. Vlasniku, 53-godišnjaku iz Soljana, pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Požar se dogodio i jutros oko 8 sati na auto-cesti A3 u blizini mjesta Štitar, kada je došlo do samozapaljenja osobnog automobila „Seat Ibiza“ austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Srbije. U vozilu nije bilo drugih putnika, a vozilo se kretalo iz smjera Zagreba u smjeru Lipovca. U požaru nema ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili vatrogasci DVD Županja.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata dogodilo se sedam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Jučer oko 10,25 sati, 55-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim automobilom “Ford” vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice K. Krešimira u Nijemcima, iz smjera centra mjesta u smjeru Podgrađa. Prije samog izlaska iz mjesta, 55-godišnjak je pomaknuo vozilo udesno, udario u prometni znak te vozilom sletio na zemljanu površinu. U prometnoj nesreći 55-godišnjak je teže ozlijeđen. Očevidom nije utvrđena prisutnost alkohola.