19 C
Vinkovci
Subota, 13. kolovoza 2022.

Ralje: Osveta (Jaws: The Revenge, 1987.)

Više od autora

- vl promo-


Ralje Osveta (Jaws The Revenge, 1987) [poster]Ellen Brody (Lorraine Gary) još uvijek živi u otočkom gradiću Amity, a njezini sinovi Sean (Mitchell Anderson) i Michael (Lance Guest) više ne rade u Morskom svijetu. Ranije je Ellenin suprug Martin preminuo od srčanog udara koji je izazvao strah od morskih pasa.

Sean je sada zamjenik načelnika policije u Amityju. Jedne noći, u vrijeme božićnih blagdana, Seana pozovu da dođe do bove, a kada se Sean pojavi, ubije ga velika bijela psina. Kad za to čuje Michael, koji studira biologiju mora, posjeti gradić sa svojom suprugom Carlom ( Karen Young) i 5-ogodišnjom kćeri Theom. Ellen želi pobjeći iz Amityja i odluči provesti Božić s Michaelom, Carlom i Theom u njihovoj kući na Bahamima.

U avionu Ellen upoznaje pilota Hoagieja Newcombea (Michael Caine) koji joj se počne nabacivati. Michaelov prijatelj s fakulteta živi u kući do Michaela. Njih dvojica odu ploviti, kad ih napadne ista psina koja je ubila Seana. Michael i Jake pokušaju je označiti kako bi je mogli pratiti. Potom Thea i njezine prijateljice odu na vožnju bananom , a napadne ih ista ta psina, koja ubije jednu ženu. Thea je u šoku, ali čini se da će biti dobro. Carla je ljuta na Michaela što joj nije rekao da je u njihovoj blizini velika bijela psina. Michael i Jake nisu je spomenuli jer nisu htjeli uzrujati Ellen i pokvariti joj posjet. Ellen vjeruje da morski pas prati njezinu obitelj i da je htio ubiti Theu, a ne drugu ženu. Ellen odluči potražiti morskog psa i ubiti ga…

Ralje Osveta (Jaws The Revenge, 1987) [St]

Ni približno dobar, a niti uspješan, čak je četvrti iz serijala filmova kojeg su započele kultne ‘Ralje’ (Jaws, 1975.) Stevena Spielberga. Snimljen je 12 godina poslije izvornika i nazvan je ‘Ralje: Osveta’ (Jaws: The Revenge’). Film je režirao ‘zanatlija’ Joseph Sargent koji će ostati zapamćen kao redatelj prve epizode nekada popularne TV serije ‘Kojak’ (1973.).

Nakon pauze u filmu ‘Ralje 3-D’ (Jaws 3-D, 1983.) Lorraine Gary repriza svoju ulogu iz prva dva filma, suprugu sada pokojnog šefa Brodyja, Ellen Brody. Osim nje, casting popunjavaju Michael Caine, Mario Van Peebles, Lance Guest, Karen Young i dr.

TRAILER / JAWS: THE REVENGE [1987]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno