16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Raspisan natječaj za prijam vojnika i mornara

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske danas je raspisalo javni natječaj za ugovorni prijam vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine primaju se 234 kandidata,odnosno kandidatkinja za vojnika/mornara, s početkom službe 25. rujna 2018. godine. Kandidati će biti raspoređeni po rodovima i službama te mjestu službe sukladno potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske. Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati i kandidatkinje moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. i 35. Zakona: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2018. godine i uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

Uz prijavu na natječaj kandidati i kandidatkinje su dužni priložiti presliku osobne iskaznice, rodni list, uvjerenje da se protiv kandidata odnosno kandidatkinje ne vodi kazneni postupak i svjedodžbu/diplomu o završenom obrazovanju. Uvjerenje da se protiv njih ne vodi kazneni postupak ne smije biti starije od šest mjeseci.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta ili Središnjici za upravljanje osobljem u roku od 14 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama. Detaljnije informacije u vezi s natječajem potražite na internetskoj stranici Ministarstva obrane.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno