2 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Rat spolova, video preporuka vikenda

Više od autora

- vl promo-Rat spolova (Battle Of The Sexes, 2017.) je jedan od tri filma koji su za temu odabrali legendarni teniski meč iz 1973. godine, između bivšeg teniskog prvaka Bobbya Riggsa (Carrell) i znatno mlađe suparnice Billie Jean King (Stone).

Kao žestoki rivali sa terena s brojnim predrasudama o suprotnom spolu, Billie Jean i Bobby donose kulturološki spektakl koji izlazi iz okvira sporta. Prepun duhovitih zapleta, Rat spolova je trijumfalno slavlje povijesnog meča koji je u potpunosti promijenio igru.

Ovaj senzacionalni meč koji je svojevremeno privukao pažnju preko 50 milijuna Amerikanaca je imao namjeru prikazati da li profesionalna igračica tenisa ikada može pobijediti muškog protivnika.

O njemu je već snimljeno nekoliko dokumentaraca, te igrana verzija iz 2001. u kojem su glavne uloge tumačili Holly Hunter i Ron Silver.

‘Bitku spolova’ režiraju Jonathan Dayton i Valerie Faris (redateljski duo koji stoji iza legendarnog Mala Miss Amerike), a temelji se na scenariju Simona Beaufoya. Za produkciju je bio zadužen Danny Boyle, zajedno sa Christianom Colsonom.

Video izdavač: Menart, 2018.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno