Aktivno je bilo na područje Policijske uprave vukovarsko-srijemske protekloga vikenda, kada su policijski službenici morali intervenirati u više navrata na nekoliko različitih lokacija. Naime, kako ističu iz policije, tijekom noći s 4. na 5. svibnja nepoznati počinitelj razbio je staklo pokraj ulaznih vrata u prostorije političke stranke u Vinkovcima, u ulici Jurja Dalmatinca. Naravno, radi se o vinkovačkom SDP-u, iz kojeg nam objašnjavaju da je staklo razbijeno kamenjem, te da su počinitelji vjerojatno mlađe osobe koje su se odlučile zabaviti na ovakav način. Materijalna šteta iznosi od oko 3 tisuće kuna, a policija poduzima sve potrebne radnje kako bi pronašli počinitelje.

U isto je vrijeme iz pomoćnih prostorija uz obiteljsku kuću 55-godišnjaka u Gradištu, u ulici Mednik, otuđeno šest prasadi, materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. A u šumskom predjelu „Trizlovi Rastovo“ kod Gunje posječena su i otuđena 22 stabla graba, hrasta i klena, u vlasništvu Hrvatskih šuma. Materijalna šteta procjenjuje se na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Zanimljiv je slučaj iz Marinaca, gdje je nepoznati počinitelj između 27. travnja i 3. svibnja odgurao i bacio u rijeku Vuku agregat koji se nalazio na poljoprivrednom zemljištu. Vlasniku 66-godišnjaku iz Nuštra, pričinjena je šteta u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna. Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježena su četiri pronalaska i dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih tvari.

U Vukovaru, u ulici Petri Skela, djelatnici građevinske tvrtke iz Vinkovaca, radnim strojem su iskopali topovsko zrno TFG 150 MM, dok su u Otoku, na tri oranice, za vrijeme obavljanja poljoprivrednih radova, pronađene dvije minobacačke mine 82 MM i trenutna mina TFG 100 MM.

Osobe koje su željele ostati anonimne na kućnim adresama u Vukovaru i Gunji dragovoljno su predale policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu 40 komada puščanog streljiva odnosno 200 grama vojnog eksploziva TNT i jedno protuavionsko streljivo PAV 20 MM. Pronađene i dragovoljno predane minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladištu PU vukovarsko-srijemske do uništenja.