32 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

Razišli se The Bambi Molester nakon 23 godine zajedničkog djelovanja

Više od autora

- vl promo-


Instrumentalni surf rock sastav The Bambi Molesters vjerojatno je najneprežaljenij sastav trenutno u Hrvatskoj.

Četveročlani sastav iz Siska koji se okupio 1995. i u dvadesetak godina djelovanja na sceni uspio vratiti surf rock na kurs slave i postati svjetski prepoznatljiv bend tog glazbenog pravca, objavio je ovaj tjedan da je vrijeme za oproštaj. Ova izuzetna pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni već nekoliko godina nije aktivna u svojem izvornom obliku, a ovih se dana i službeno oprostila od svojih fanova.

“Dragi svi, našom novom pjesmom “Last Summer Song” htjeli bismo se pozdraviti i reći da je naše uzbudljivo putovanje s The Bambi Molesters završilo. Svim dragim prijateljima i r’n’r braći i sestrama s kojima smo se zabavljali sve ove godine želimo reći jedno veliko HVALA i doviđenja u nekom malom klubu. Dečkima iz grupe The Strange želimo puno uspješnih koncerata. Dinko, Lada, Hrvoje ❤️ la pa-pa.”, objavili su na Facebook stranici i rastužili fanove ne samo u regiji već i cijelom svijetu.

Basistica Lada Furlan Zaborac, gitaristi Dalibor Pavičić i Dinko Tomljanović te bubnjar Hrvoje Zaborac zaslužni su za velika postignuća benda. Uz nekoliko nagrada struke i publike, pregršt kompilacija s njihovim instrumentalima koje su objavile razne etikete diljem svijeta, brojne suradnje s velikim licima domaće i svjetske rock scene, jedan su od glavnih predstavnika surf rocka u svijetu i česta inspiracija za soundtrack filmova i serija. U svojoj bogatoj povijesti izdali su tek nekolicinu albuma, a njihov posljednji studijski uradak “As the Dark Wave Swells” iste godine kad je izašao na Amazonu dostigao je 12. mjesto najprodavanijeg albuma i našao se rame uz rame sa velikanima kao što su Buddy Holly, Chuck Berry i Elvis. [Mixer.hr]


Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno