17 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije sudjelovala je na svečanoj konferenciji povodom otvorenja pilot projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija“ koju je održala Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Projekt je vrijedan 7.012.151,60 kuna i cjelokupno je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Cilj projekta je kroz temeljne i specijalizirane edukacije zaposlenika poduzetničkih potpornih institucija (PPI) razviti visokokvalitetne usluge koje će na ujednačen način biti dostupne poduzetnicima u svim hrvatskim regijama. Jedan od rezultata bit će Mreža poduzetničkih potpornih institucija kao platforma preko koje će HAMAG-BICRO koordinirati razvoj kompetencija PPI-a kroz sustav treninga. Projekt je strateški postavljen od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a operativno njime upravlja HAMAG-BICRO.

Na svečanoj konferenciji u sklopu koje su potpisani Ugovori za spomenuti projekt prisustvovao je ravnatelj RA VSŽ Ilija Cota, kao i Voditelj Odjela za provedbu programa i projekata RA VSŽ Goran Koprivnjak.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno