18 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

RK Spačva Vinkovci: Uvodna kampanja projekta “Volim rukomet”

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Rukometni klub Spačva Vinkovci večeras je u Velikoj gradskoj vijećnici upriličio uvodnu kampanju za projekt „Volim rukomet“. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna, a iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda je 741.227,75 kuna.

“Projekt provodi naš klub kao korisnik, a partneri su Grad Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Vinkovci. Ugovor smo potpisali 29. ožujka, a ovom kampanjom želimo upoznati javnost o dosadašnjem tijeku projekta i svemu onome što će se događati u budućnosti. Naš je cilj bio do 40 sudionika, ali evo zanimanje je bilo doista veliko pa smo prešli taj broj i imamo 48 polaznika škole rukometa u okviru projekta “Volim rukomet”. Imamo sve dobne skupine od djece od šest godina do mladih do nekih 20 godina”; istaknuo je Mirko Mečić, predsjednik RK Spačva Vinkovci.

Ovim projektom svijet rukometa otvoren je onima koji su željeli baviti se ovim sportom, a možda to nisu mogli. “Ima djece i mladih koji ne mogu plaćati treninge iako su to, možemo reći, simbolični iznosi, a ovako smo pružili jednaku priliku svima. Svi koji su uključeni u projekt imaju besplatne treninge tijekom 22 mjeseca koliko traje provedba projekta, a svaki polaznik dobit će majicu, komplet dresova i loptu. Također, za potrebe projekta dobit ćemo kombi vozilo, koje će ostati trajno vlasništvo kluba”, istaknuo je Mečić.

Dobar odaziv djece i mladih razlog je za zadovoljstvo, a iz raspona u godinama i u dosadašnjem iskustvu u rukometu, formirane su četiri skupine s kojima rade četiri trenera. A nakon 22 mjeseca očekuje se da projekt “Volim rukomet” možda iznjedri i ponekog igrača koji će ostati u Spačvi. “Mnoga djeca iz različitih razloga nisu mogla trenirati, a sada su dobili priliku. Svi oni dobit će neke radne navike, osjećaj pripadnosti, a nadam se da će i ostati u rukometu, u sportu, a neki možda i zaigrati u Spačvi”, istaknuo je Mirko Mečić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno