18 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

Roman Vladimira Bakarića Totem straha 2 predstavljen u Velikoj

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima 3. rujna gostovao je u Velikoj gdje je predstavljena knjiga Vladimira Bakarića, roman za djecu „Totem straha 2 – Božićna pustolovina”, čija je radnja smještena baš u tom mjestu i u šumama Papuka.

Na poziv Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić” uz potporu Općine Velika, književni susret s tridesetak osnovnoškolaca održan je u dvorištu Željka Blaževića Lelca, veličkog „Indijanca” jednoga od glavnih protagonista romana Vladimira Bakarića u čijim je knjigama za djecu upravo Velika često mjesto radnje jer tamo redovito dolazi dugi niz godina, od djetinjstva.

Knjigu „Totem straha 2” predstavili su autor Vladimir Bakarić, ilustrator Dubravko Mataković i predsjednik OMH u Vinkovcima Dražen Švagelj.

Uz domaćina Željka Blaževića Lelca, susretu su nazočili i Stela Pal, Tara Blažević i Branko Štivić, također stvarni likovi iz romana.

U susretu s gostima iz Vinkovaca posebno su uživali učenici u neobaveznom druženju grickalice, pečenu slaninu, krumpir i gljive, a svi su na poklon dobili primjerak romana.

Na kraju susreta magičnu atmosferu dodatno je začinio Lelac recitirajući svoje stihove uz zvuk bubnja u pratnji na gitare bivšeg učenika veličke škole Stjepana Rončevića.

„Totem straha 2 – Božićna pustolovina” osamnaesti je to po redu naslov koji potpisuje Vinkovčanin Vladimir Bakarić, nagrađivani književnik za djecu i mlade, član Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade – Kluba prvih pisaca, inicijator utemeljenja i glavni urednik Biblioteke za djecu i mlade Grafiti Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima.

Ovaj roman svojevrstan je nastavak romana za djecu objavljenog 2015. godine, koji se zove „Totem straha”, koji je objavljen i kao knjiga za slijepu i slabovidnu djecu. Dok se radnja prve knjige događa u ljeto, radnja druge događa se zimi u posebnom božićnom ugođaju. Od starih likova tu su Indijanac, Bakarićev prijatelj Željko Blažević Lelac te dva dječaka, glavni muški likovi. Ostalih likova iz stare knjige nema, nego se pojavljuju novi likovi i to ženski.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, sjedi, vatra i na otvorenom

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno