16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Romić s Tigrovima: Najmanje što možemo je biti podrška našim braniteljima

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Predstavnike Udruge Tigar Rakitje 90/91 VSŽ Vinkovci primio je danas zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Na inicijalnom susretu predstavljen je rad Udruge osnovane prije godinu dana, a u kojoj djeluje 45 članova, danas većinom umirovljenih pripadnika specijalne policije, koji su početkom devedesetih bili zaduženi za čuvanje strateških objekata i štićenih osoba, a sudjelovali su i u akcijama na Plitvicama.

Nažalost, puno ih do danas više nije među živima, no ono što ostaje kao trajna uspomena na njihov ratni put je Monografija koju su uz Zahvalnicu uručili Gradu. Bogato opremljena tekstom i fotografijama, stečevina je postrojbe od samih početaka. Premda nije bilo lako prikupiti sve podatke, pripremana je godinama kako bi sve osvanulo na jednom mjestu, ističu vinkovački Tigrovi.

„Ta monografija je doista vrijedna jer su u njoj opisani kronološki događaji za čega smo se morali spremati, a nismo imali ništa i evo na kraju, imamo državu”, rekao je Ivan Štefec upoznajući nas s radom vinkovačke udruge.Vjerni je to prikaz povijesti, dodaje Romić, koji će dati puno odgovora, doprinijeti obrazovanju te očuvanju digniteta Domovinskog rata o kojemu uče i učit će naši najmlađi. Grad Vinkovci i dalje će biti potpora svim braniteljskim udrugama za njihove potrebe.

“Najmanje što možemo učiniti je biti podrška svim našim braniteljima za ono što su oni napravili boreći se i obranivši naš grad, županiju i domovinu. Zahvaljujući njima, gradimo jednu bolju budućnost i kao znak zahvale, najmanje što možemo dati im podršku”, naglasio je zamjenik gradonačelnika.

Dodajmo kako je upravo Udruga Tigar Rakitje jedna od sukreatora Domovinskog odgoja uvedenog po prvi puta u osnovne škole prije desetak godina kao preteča današnje terenske nastave osmaša u Vukovaru. U izradu kurikuluma na samom početku bio je uključen i Štefec odradivši predavanja o Domovinskom ratu u pet hrvatskih županija na što je posebno ponosan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno