-6 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Romy iz The xx objavila novi singl koji se zove “Strong”

Više od autora

- vl promo-

Članica grupe The xxRomy (Romy Madley-Croft) javnosti je otkrila svoju novu pjesmu – “Strong”, stvorenu zajedno s producentom, tekstopiscem, multiinstrumentalistom Fredom Johnom Philipom Gibsonom poznatim kao Fred again.. Singl prati video u režiji njezine supruge, producentice i fotografkinje Vic Lentaigne.

Pjesma “Strong” njezino je drugo po redu solo izdanje, a fanovi su je mogli čuti na raznim festivalima i u klubovima koje je Romy ljetos obišla diljem svijeta. Pjesma slijedi pregršt prethodnih suradnji, uključujući Fredovu “Lights Out” i Romyin debitantski singl “Lifetime”, objavljen 2020. uz fantastične reakcije publike i kritike.

“Pjesma “Strong” proizašla je iz trenutka u mom životu kada sam procesuirala tugu iz prošlosti.” kaže Romy i dodaje: “Dok sam pisala stihove razmišljala sam o svom bratiću Luisu; oboje imamo zajedničko iskustvo da su nam majke umrle kad smo bili mladi. Prepoznajem u njemu istu osobinu koju imam i ja, a to je da pokušava obuzdati emocije i imati hrabro lice. Pjesma je bila način da se povežemo s tim osjećajima, ponudimo si međusobnu podršku i na kraju pronađemo osjećaj oslobođenja u euforiji glazbe. Luis je sa mnom na omotu singla i u spotu koji je stvarno poseban.”

Romy ft. Fred again.. – Strong (single), 2022. | foto: Vic Lentaigne

“Puno mi znači moje prijateljstvo s Fredom, naša bliskost mi pomaže da se osjećam sigurnom biti iskrena i ranjiva u tekstu i definitivno smo povezani zbog naše ljubavi prema pisanju pjesama i emocija u dance glazbi. Nevjerojatno je i nadahnjujuće vidjeti i čuti što Fred radi u svom solo radu i jako sam uzbuđena što smo zajedno objavili ovu pjesmu.” – priča o suradnji s Fredom.


“Strong” je Romyin najnoviji uradak onoga što naziva “emocionalnom glazbom za ples”. Pjesmu namijenjenu glasnom slušanju, u okruženju prijatelja i obitelji, Romy je napisala kao odu klubu kao mjestu iscjeljenja i zajednice. Pjesmu su producirali Fred again., Romy i Stuart Price i ujedinjuje Romyine zvučne inspiracije iz klupskih klasika, Ibiza housea i trancea s njezinim bezvremenskim pisanjem pjesama i stihovima.

Sad već legendarna pop spisateljica, Romy je koautorica sva tri hvaljena albuma The xx, Grammyjem nagrađenog hit singla Dua Lipe “Electricity”, pjesama za King Princess i Halsey te niza drugih glazbenih ostvarenja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno