U okviru projekta RCK VirtuOs Ugostiteljsko turističke škole Osijek, čiji je jedan od partnera i Srednja strukovna škola Vinkovci, u tijeku je edukacija strukovnih nastavnika kuharstva i slastičarstva u svjetski poznatoj kulinarskoj akademiji Le Cordon Bleu u Parizu. Tamo je i nastavnica slastičarstva Ružica Šošić.
Prošle godine u ovom vrijeme, nakon sedam tjedana usavršavanja na Academie d’Art de Paris Le Cordon Bleu, nastavnica slastičarstva u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci Ružica Šošić, uz kolegicu Dunju Čuljak, postala je vlasnica titule šefa slastičarstva. Rezultat je to EU projekta VirtuOs koji provodi Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka, a koji za cilj ima unaprijediti strukovno obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Nastavnica Šošić u Parizu je stekla brojna znanja i iskustva koja je posljednjih godinu dana vrijedno prenosila svojim kolegama, no s učenjem i usavršavanjem tu nije stala. Ponovno je otputovala u glavni grad Francuske gdje, zajedno sa strukovnim nastavnikom kuharstva iz Osijeka Ivanom Kelavom, nastavlja edukaciju započetu prošle godine. Polazi programe Intermediate Cuisine – srednji intenzivni stupanj kuharstva i Intermediate Pâtisserie – srednji intenzivni stupanj slastičarstva temeljenih na metodama i tehnikama svjetski priznate i poznate francuske kuhinje.
Edukacija traje do kraja rujna 2022.