20 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Sad kad je gotovo drugi je singl koji najavljuje četvrti album Nine Romić

Više od autora

- vl promo-


Nina Romić, renomirana zagrebačka kantautorica, pjesmama ‘Svjetla’ i ‘Sad kad je gotovo’ najavljuje skori izlazak svojeg četvrtog albuma, čije se snimanje odvija pod budnim producentskim okom i uhom Marijana Jelenića.

‘Sad kad je gotovo’ je jedna od mojih starijih pjesama, koja zbog svoje atmosfere nije našla svoje mjesto na prošlim izdanjima. Sa ovom postavom odlučila sam ju ‘oživjeti’ i uz Marijanovu pomoć dali smo joj novi život. U pjesmi je izrečeno mnogo emocija, uglavnom onih koje vežemo uz završetak priča za koje smo mislili da su vječne. Produkcijski, ispala je onako kako sam oduvijek htjela, samotnjačka pjesma koja u sebi sadrži i minimalizam i puni bendovski izričaj’ rekla je o pjesmi Nina Romić.

Za pjesmu je ovih dana sniman i videospot i to u režiji Filipa Filakovića Philtza.

Da joj je mjesto pod reflektorima, Nina je bez greške pokazala kroz prva tri albuma (‘Daljine’ 2010., ‘Ptice’ 2012. i ‘Stablo’ 2014., sva tri objavljena za Aqaurius Records) u kojima su njezina osobna, gotovo intimna tematika te jednostavan pristup muziciranju postepeno rasli i razvijali se, šireći se od gotovo samozatajnog minimalizma do sve čvršćeg, dijelom i neukroćenog bendovskog izričaja. U tom razvoju Nina je ostala svoja, topla, jednostavna, izravna i beskompromisna, a što su prepoznale i publika i kritika.
Dvogodišnja pauza, na koju se odlučila i zbog majčinstva, odvela ju je prema dubljem posezanju u njen osobni, ali i uopće čovjekov unutarnji svijet: svijet pojmova i ideja, borbe dobra i zla, svjetla i tame, tuge i radosti, sužanjstva i slobode.

Glazba kojom ta potraga rezultira također je doživjela promjene: gitara, iako nit vodilja, upletena je u čvrstu mrežu zvuka koju oko nje gradi njen bend, a čine ga klavijaturist Frederic Lanz, basist Karlo Cmrki bubnjar Petar Cvahte. Oboružana tako moćnom pratnjom Nina se otiskuje na istraživanje nekih novih, dubljih sfera, nadilazeći pritom stilove, no ne gubeći niti djelić prepoznatljivosti.

Pjesmu ‘Sad kad je gotovo’ poslušajte večeras od 21 sat u 971. izdanju emisije 2 hours of pulp fiction, naravno, u eteru Radio Vinkovaca (90.2 MHz).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno