-0 C
Vinkovci
Petak, 27. siječnja 2023.

Šahistica Dunja Udovičić ponovno najbolja

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Gimnaziji Županja je proteklog vikenda prvi put odigrano međunarodno šahovsko prvenstvo za žene. Tempo igre bio je 60 minuta + 30 sekundi po potezu, a 14 žena je igralo pet kola švicarskim sustavom.
Na turniru je bio i Šahovski klub Vinkovci koji su predstavljale juniorke Klara i Ozana.  Ozana je osvojila 2/5 bodova, dok je Klara imala nekoliko izvrsnih partija, ali je na kraju ostala bez bodova. Obje su platile dana neiskustvu – ali zbog toga i idemo na turnire, ističu treneri.
U isto vrijeme igralo se i prvenstvo za kadetkinje (U12), a nastupilo je 21 igračica. Tempo igre bio je 30 minuta + 30 sekundi po potezu, a igralo se šest kola švicarskim sustavom. Vinkovčani su, kao i u Valpovu, pomeli konkurenciju.
Dunja Udovičić se, kažu u Šahovskom klubu Vinkovci, pretplatila na prvo mjesto i odnijela pehar s 5/6 bodova. Gabriela Nađ je s 4/6 bodova bila u grupi od trećeg do sedmog mjesta. Iva Tabak je s 3½/6 zauzela osmo mjesto, u zadnjem kolu je trebala pobjedu za broncu, ali je izgubila u žaru borbe.
“Sve u svemu, čestitamo djevojkama na izvrsnim rezultatima! Također, idemo dalje učiti!”, poručuju kratko vinkovački šahisti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno