Povodom obilježavanja utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora i pokretanja programa “Hrvatski olimpijski dan” te obilježavanja Europskog tjedna sporta Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca u suradnji sa Županijskim savezom sportova Vukovarsko-srijemske županije i klubovima te uz potporu Grada Vinkovaca tijekom mjeseca rujna organizira program koji je sastavljen od sportsko-rekreativnih aktivnosti u kojima sudjeluju učenici, građani i rekreativci. Cilj obilježavanja je poticanje pozitivnog pristupa životu te promocija sporta kroz druženje i razonodu.

U okviru ovoga programa danas je u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole “Ivana Domca” u Vinkovcima održan Sajam sporta, odnosno predstavljanje sportskih udruga s područja Grda Vinkovaca, na kojem je sudjelovalo 15 sportskih klubova te Cheerleading klub “Ma&Ko” i Vinkovačke mažoretkinje.

Uvodno je sve nazočne pozdravila Marina Markić, ravnateljica O.Š. “Ivana Mažuranića” koja je ove godine domaćin Sajma sporta, Mario Meštrović ispred Vukovarsko-srijemske županije te u ime Grada Vinkovaca Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti. “Ovakvi sajmovi su prigoda da se djeca i mladi upoznaju sa sportskim sadržajima u našem gradu i da vide koje to sve imaju mogućnosti i kojim se sportovima mogu baviti. Na sajmu mogu vidjeti i široku lepezu sportova koji im grad pruža. Ovo je ujedno i prilika da Zajednica sportskih udruga grada Vinkovaca zajedno sa svojim članicama udrugama i klubovima pokaže što to rade tijekom godine.”, rekla je Andrea Vinković.

U programu prezentacije sudjelovali su TK “Sajnami”, STK “Cibalia”, ŽOK “Vinkovci”, RK “Spačva”, MNK “Aurelia-Futsal”, JK “Vinkovci”, BK “Sokol-Cestorad”, PK “Orion”, KK “Vinkovci”, TK “Vinkovci”, ŠK “Vinkovci”, ŠRD “Željezničar”, Savez za sportsku rekreaciju Grada Vinkovaca “Sport za sve”, Konjički klub “Maesto” i Moto klub DocDyno”.

Sve prezentacije s velikom pozornošću pratili su učenici nižih razreda osnovnih škola “Ivan Mažuranić”, “Josip Kozarac”, “Ivan Goran Kovačić” i “Antun Gustav Matoš”, kao i stotinjak polaznika dječjih vrtića “Kolijevka”, “Trnoružica” i “Vinkovci”.