23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Savjet mladih Grada Vinkovaca osluškuje mlade i osmišljava brojne aktivnosti

Više od autora

- vl promo-

Savjet mladih Grada Vinkovaca vrijedno radi na poboljšanju i boljoj komunikaciji sa svojim vršnjacima i mladim Vinkovčanima. Tako su proveli i anketu o željama mladih u gradu u suradnji s udrugom Mladi protiv gladi i Gradom Vinkovci.

“Anketa je bila za sve mlade osobe koje borave na području Vinkovaca, kako bismo dobili što bolje uvid, stavove i potrebe mladih, kao što su stanovanje, zapošljavanje, informiranje, slobodno vrijeme, sudjelovanje u društvu te ujedno i saznati koji su to programi, aktivnosti i projekti za koje mladi smatraju da bi trebali dobiti financijsku potporu, a koji bi ujedno doprinijeli kvaliteti života mladih i obogaćivanju sadržaja u gradu, što je ujedno i krajnji cilj”, rekla je predsjednica Savjeta mladih Loreta Kovačević. Dodaje kako se anketa ispunjavala online, bila je anonimna i trajala je oko mjesec dana, a ispitanici su bili u dobi od 15 do 30 godina.

„Uvidom u anketu najveći je problem nezaposlenost, vještina znanja i poticanje poduzetništva, stanovanje i mobilnost, život s roditeljima, preseljenje i akademska mobilnost, slobodno vrijeme, sadržaji, aktivnost, obrazovanje, edukacije, cjeloživotno učenje, stipendiranje, aktivnosti mladih kroz udruge, volonterski rad i prilagođeni komunikacijski alati”, kaže Kovačević.


Ističe i kako su prošle godine za vrijeme Božića organizirali nagradni natječaj „Budi uzor”, odnosno natječaj vozačke dozvole gdje je izabran najbolji maturant koji je dobio financiranje vozačke dozvole. Imaju i sporazum sa Savjetom mladih Grada Požege gdje će u idućih mjesec dana organizirati zajednički PUB kviz u Vinkovcima.

Ideje su brojne, a u planu je i kviz „Ne zaboravi stihove”, natjecanje u odbojci, u ljeto razne verzije kina (drive in kino i projekcija u parku na otvorenom). Osluškuju mlade te se trude što više poboljšati kvalitetu sadržaja za njih.

FOTO: Facebook stranica Savjeta mladih Grada Vinkovaca

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno