3 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Scorpions predstavili pjesmu posvećenu žrtvama napada na Bataclan

Više od autora

- vl promo-

Brzo nakon objave hvaljenog albuma “Rock Believer” hard rock ikone Scorpions predstavljaju emotivnu novu pjesmu naslovljenu “The Language Of My Heart”! Vjerojatno još od čuvene “Wind of Change”, Klaus Meine nije napisao pjesmu toliko potresnu, emotivnu i sirovu kao ovu – naime, ona je posvećena žrtvama napada na pariški glazbeni klub Bataclan koji se dogodio prije 7 godina.

Direktno iz srca, “The Language Of My Heart” počinje gitarističkim uvodom Matthiasa Jabsa, a zatim kreću stihovi uz prepoznatljiv vokal: “Sišao sam do Notre-Damea / Da izreknem molitvu za Bataclan… “. Naime, tema pjesme je napad u Parizu u studenom 2015. godine kada je, podsjetimo, tijekom pucnjave u glazbenom klubu Bataclan stradalo više od stotinu ljudi. U studenom iste godine upravo su Scorpions bili prvi bend koji je u Parizu zasvirao nakon tragedije. Bio je to veliki, dirljiv trenutak – kako za bend tako i 20 000 obožavatelja koji su se tada okupili u klubu i na ulicama.

“Ovo je napisano u čast Francuskoj, njezinoj prekrasnoj baštini i našim fantastičnim obožavateljima”, izjavio je Klaus Meine.


Svojim aktualnim studijskim izdanjem “Rock Believer” Scorpions su čvrsto odlučili pokazati kako su spremni razbuditi svijet i podsjetiti ih kako zvuči dobar rock. Prije nego su počeli stvarati album pitali su se ima li još goriva u motoru ove rock mašine. Odgovor su, sami sebi i slušateljima, pružili kroz stihove jedne od pjesama: “Let’s play it louder play it hard, Laid back and a little dark, Give me a dirty riff my friend, There’s gotta be more gas in the tank.” Sada kada je album objavljen potvrda dolazi i sa svih strana svijeta: “Rock Believer” opisan kao jedan od najboljih albuma u karijeri benda – izdanje koje donosi samu srž njihovog karakterističnog zvuka i uradak koje vjerno predstavlja vrhunac njihove glazbene umjetnosti.

Komentirajući ranije predstavljene singlove “Rock Believer”, “Seventh Sun”, “Shining Of Your Soul”, “Peacemaker” te “When You Know (Where You Come From)”, frontman benda Klaus Meine istaknuo je kako se vraćaju svojim korijenima te da su se prilikom stvaranja ovog albuma vodili ciljem da reaktiviraju staru energiju, žestoke melodije i moćne rifove koji su utkani u prepoznatljiv DNK njihove glazbe. Kad su u pitanju oni koji cijene dobar rock zvuk, a kojima je album i posvećen, frontman je ponosno istaknuo: “Još uvijek postoje milijuni rock vjernika diljem svijeta. Naši obožavatelji su najbolji na svijetu.” Da su još uvijek glasni, vjeruju u rock i uživaju u koncertnim druženjima, poznati glazbeni škorpioni planiraju potkrijepiti i nastupima uživo u sklopu najavljene “Rock Believer” turneje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno