Potporu HDZ-ovom kandidatu za novi gradonačelnički mandat u Vinkovcima, u društvu predsjednika županijske organizacije Marija Banožića, osobno je dao predsjednik stranke i hrvatski premijer Andrej Plenković istaknuvši da što se njega tiče Bosančić prolazi u prvom krugu.

Nezavisni Tihomir Posavčić najavio je na svom službenom Facebooku transparentno trošenje gradskog novca vidljivo u realnom vremenu, registar poslovnih subjekata, izravan prijenos sjednica Gradskog vijeća, zahvalnice svima čiji prijedlog bude usvojen.

Nezadovoljan našim izvještavanjem o njegovoj pretkampanji, kandidat Živog zida zamolio je da više ne pišemo o njemu. Prethodno je javno najavio uzdrmati naše „uhljebničke fotelje” i zaprijetio „pomesti jednoumlje” kada on bude gradonačelnik. Dva dana za redom snimao je video uradak ispred redakcije vinkovačkih Novosti. Svaki put je bio pozvan da uđe na kavu i otvoren razgovor što je odbio.

Nakon što Vlada raspiše lokalne izbore, slijedi prikupljanje potpisa. Nezavisni u Vinkovcima za kandidaturu moraju dobiti podršku 600 građana, stranački 900, a rok za predaju je 14 dana. DIP je najavio dostupnost obrazaca na mrežnim stranicama odmah po stupanju na snagu vladine Odluke. Kandidati su dužni poštivati načelo ravnopravnosti spolova, no ono ne utječe na pravovaljanost lista, naglašavaju. Za one koji ne budu poštivali navedeno načelo propisane su prekršajne kazne u iznosu od 40.000,00 kuna za predlagatelje na izborima za članove gradskih vijeća i županijskih skupština odnosno 20.000,00 kuna za članove općinskih vijeća. Podsjetimo, kvota podzastupljenog spola je 40% što na listama za grad Vinkovce znači 13:8