4 C
Vinkovci
Petak, 2. prosinca 2022.

Simon West će nas filmom War Wolf odvesti u središte okrutnih ratova srednjeg vijeka

Više od autora

- vl promo-Simon West i Angelina Jolie na snimanju Lare Croft: Tomb Rider

Britanski redatelj Simon West najpoznatiji po filmovima ‘Con Air’, ‘Lara Croft: Tomb Raider’ i ‘The Expendables 2’, režirat će nadnaravni akcijski triler WAR WOLF. Film će nastati u suradnji sa produkcijskim timom kojeg čine Ileen Maisel, Lawrence Elman i Jib Polhemus. Za scenario su zaduženi Andy Briggs i Paul Finch, a početak snimanja je zakazan za studeni ove godine u Italiji.

‘War Wolf’ će biti prvi dio iz planirane franšize koju West namjerava plasirati u suradnji sa Fortitude International i Amber Entertainment.

Radnja je smještena u 1356. nakon desetljeća neumornog rata između engleske i francuske vojske. Engleski vojnik Earl Hugo osvojio je utvrdu svojih neprijatelja, dvorac Machoul kojeg je branio okrutni francuski ubica Mauchet. Ali unutar tamnih zidina dvorca i njegovog zemljišta koje ga okružuje, neko je ponovo probudio ‘Loup de guerre’, okrutnu francusku ratnu legendu koja kreće u svoj novi ubilački pohod.

Termin War Wolf ili Ludgar (Loup de Guerre), je ustvari naziv za spravu koju su Francuzi zvali Trebuchet i koja se koristila kao oružje tokom srednjeg vijeka. Nastala je u Škotskoj, po nalogu engleskog kralja Edwarda I, tokom opsade zamka Stirling koja se dogodila kao dio škotskih ratova za nezavisnost.

Za kostime i specijalne efekte zaduženi su Dave i Lou Elsey, koji su poznati po radu na filmovima Mission: Impossible, Star Wars: Revenge of the Sith i Wolves. Za svoj rad na hororu The Wolfman iz 2010. nagrađeni su Oscarom. [Filmofil.ba]

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno