Hrvatska tročlana daktilografska reprezentacija nastupila je na Svjetskom prvenstvu u talijanskom Cagliariju, gdje je našu županiju predstavljao Šimun Đalto iz Ivankova, a koji je nastup na najvećoj planetarnoj smotri zaslužio rezultatima ostvarenim na državnom daktilografskom prvenstvu. Profesionalni daktilografi na ovom su se prvenstvu natjecali u tri kategorije, odnosno u kategorijama 30-minutni prijepis teksta (Text production), korekture teksta (Text correction), te profesionalna obrade teksta (Professional word processing).

U kategoriji Juniors Šimun Džalto ostvario je plasman na 15. mjesto u 30-minutnom prijepisu teksta. U istoj disciplini, ali u dobnoj kategoriji Seniors Kristina Zlodi Bukvić iz Zagreba zauzela je 42. mjesto, te 53. mjesto u korekturi teksta. Andrea Wawrzynek iz Zagreba osvojila je odlično 8. mjesto, također u 30-minutnom prijepisu teksta, kao i 34. mjesto u korekturi teksta te 14. mjesto u kategoriji profesionalne obrada teksta u Wordu.

Osim na natjecanjima, ekipa Hrvatskog stenografskog društva sudjelovala je na konferencijama, razmjenjivala iskustva s natjecateljima i nastavnicima iz drugih država te upoznala nove tehnologije za obradu teksta.