27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Singl ‘Na kraju dana’ Ane Opačak dobio svoje videouprizorenje

Više od autora

- vl promo-

m_ana-opacak_na-karju-dana_spot

Pjesma ‘Na kraju dana’ predstavljena je zimus na Zagrebačkom festivalu, ali zbog svog vedrog ugođaja činilo se primjerenim da upravo u proljeće dobije svoje video izdanje. Krajnji rezultat je očaravajući video napravljen u ‘radionici’ umjetnika Borisa Sekulića koji potpisuje idejni scenarij, režiju, scenografiju i montažu. Igrajući se sjenom, linijom, oblicima i koloritom Boris je kreirao jedan svijet u kojem je ANA OPAČAK kao balerina iz glazbene kutije.

Sjetno, romantično, a nadasve filigranski izgleda cijela scenografija, koja je strpljivo rađena od papira pa se čini da je redatelj inspiraciju tražio i u drevnim tehnikama origamija i kaligrafije kako bi opisao pjesmu koja je sve samo ne obična. ‘Na kraju dana’ obojana je Aninim prepoznatljivim vokalom, šarmantno protkanim španjolskim prizvukom, a kroz sve je utkan poziv na strastveni fandango.

Da  bi sve bilo u savršenom skladu, haljina koju Ana nosi unikatna je instalacija izrađena također od papira, a dizajn potpisuje modna dizajnerica Katarina Cvitković iz KARIN design, kojima je upravo Ana zaštitno lice.

‘Htjeli smo napraviti spot koji neće biti uobičajen i koji će svojom artističkom formom najbolje odgovarati pjesmi i dati težište na bezvremensku ljepotu glazbe. Nadam se da smo uspjeli probuditi maštu gledatelja i ponukati ih da inspiraciju potraže u malim stvarima, onima koje su svakodnevno oko nas.’, izjavila je Ana.

Spomenimo i to da je Ana ove godine osim nastupa na Zagrebačkom festivalu, nastupala i u Lisinskom na programu pod nazivom Splitski festival – 55 godina te da se upravo priprema za nastup 22.5. u HNK Split na koncertu ‘Split Arsenu’ (uz Matiju Dedića, Tedi Spalata, TBF, Saru Renar i druge).

VIDEO Na kraju dana (Spot)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno