23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Siniša Sesar: Nadamo se da ćemo početak priprema dočekati s 85% definiranim sastavom

Više od autora

- vl promo-

HNK Cibalia Vinkovci nedavno je završio još jednu sezonu u SuperSport Prvoj nogometnoj ligi. Bila je to sezona tranzicije, a nebeskoplavi na kraju se se morali zadovoljiti s osmim mjestom.

„Ostanak smo ostvarili tri, četiri kola prije kraja, još prije utakmice s Jarunom kod kuće smo znali da smo ostali u ligi. Na kraju nam se čak ukazala prilika da budemo na visokom četvrtom mjestu, međutim zadovoljni smo s ostvarenim”, za Vinkovački list istaknuo je trener Siniša Sesar.

Iako su ispod Cibalije sezonu završila četiri kluba, zanimljivo je kako je klub iz Gensherove 10b vlasnik tri neslavna rekorda ove sezone. Naime, Cibalia je upisala najviše poraza, njih 18, obrana je kapitulirala u 57 navrata, što je najviše od svih u ligi, a i gol razlika iznosi -20. Ipak, Vinkovčani su upisali 11 pobjeda, što je svakako osjetna razlika u odnosu na ostatak društva koje se borilo za ostanak, a uz još četiri remija, stvorila se sasvim solidna zaliha bodova za ispunjenje zacrtanog cilja. Sezona je završila, a već su krenule pripreme za novu pa se tako već polako slažu igračke kockice. Podsjećamo, Marin Kuzminski, Rene Šarić i Jurica Bajić prvi su produžili svoju vjernost Cibaliji do kraja sljedeće sezone, uz mogućnost dodatnog produženja na još jednu godinu.

„Računamo na većinu prošlosezonskog sastava, a još ćemo vidjeti koga ćemo moći dovesti u okviru novčanih mogućnosti. Nadam se da ćemo se uz postojeći kadar pojačati s nekoliko igrača kako bi osnažili momčad za sljedeću sezonu”, kazao je Sesar.

Saznali smo i to da bi pripreme trebale krenuti 6. ili 8. srpnja, a trener se nada kako će do tada biti riješeno 85% igračkog kadra. „Sudeći po razgovorima, većina igrača trebala bi ostati. Klub su napustila četvorica koja su bila na posudbama, Karlo Išasegi je otišao prije, a jedini tko je izrazio želju za odlaskom je Filip Kovačević, kojemu je istekao ugovor”, zaključno će Siniša Sesar.

Dodajmo još kako su, uz tercet koji je produžio suradnju ovog tjedna, pod ugovornom obvezom na još jednu sezonu vratar Ivan Križanović, Mate Lasić, David Bosak i junior Matej Lugarić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno