7 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ministar Mario Banožić, priopćilo je Ministarstvo obrane, nazočio je večeras sjednici Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na kojoj su iskazane potrebe za daljnjim angažmanom Hrvatske vojske u otklanjanju posljedica nevremena na području Vukovarsko-srijemske županije.

Ministar Banožić, navodi se,  još je jednom potvrdio kako je Hrvatska vojska s ostalim sastavnicama sustava domovinske sigurnosti angažirana na terenu od samih početaka te kako će nastaviti s pružanjem pomoći Slavoniji i civilnom stanovništvu.

Hrvatska vojska bit će angažirana na terenu i tijekom sutrašnjeg dana, sukladno iskazanim potrebama općinskih i županijskih stožera civilne zaštite”, poručio je ministar te je pojasnio na kojim su zadaćama angažirani pripadnici Hrvatske vojske: “Pripadnici Hrvatske vojske angažirani su u dovođenju infrastrukture i zaštite imovine hrvatskih građana kako bi ostale nadležne službe mogle nastaviti s radom, a sve u cilju normalizacije života građana na području Vukovarsko-srijemske županije gdje je još veliki dio kućanstava bez električne energije. Zato mi je iznimno drago što svi radovi na dovođenju struje u svačiji dom idu u pozitivnom smjeru”.


“Na terenu se nalaze sve sastavnice sustava domovinske sigurnosti: djelatnici Hrvatske elektroprivrede, Vodoprivrede, Hrvatskih šuma, vatrogasci i djelatnici Hrvatske gorske službe spašavanja koji zajedno s Hrvatskom vojskom rade na otklanjanju opasnosti za građane koji mogu ugroziti njih i njihovu imovinu”, rekao je ministar obrane.

Tijekom današnjeg dana na području Vukovarsko-srijemske županije bilo je angažirano ukupno 203 pripadnika HV-a i to na području Otoka / Komletinaca njih 52, Berka / Čakovaca 50, području Cerne njih 49, Komletinaca 28, a na području Privlake njih četvorica. Također, još gotovo 300 ih je bilo na raspolaganju.

Tijekom dana ministar Banožić obišao je i sva slavonska mjesta koja se suočavaju s katastrofalnim posljedicama velikog nevremena: Rokovce, Ivankovo, Gradište, Štitar, Privlaku, Otok, Jankovce, Tovarnik, Lovas, Tompojevce i druge.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno