Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci je, već tradicionalno, kraj proljetnog dijela sezone te još jednog ciklusa treninga, u nedjelju, na prostoru Stana Sopot, upriličio polaganje za karate zvanje za tridesetak članova koji su predano trenirali tijekom prethodnog razdoblja te usvojili planirani program i time ostvarili preduvjete za pristupanje polaganju. Polaganje se provelo pred licenciranim ispitivačem HKS-a, Živkom Kalanjom, majstorom karatea, nositeljem crnog pojasa 5. Dan, a svi pristupnici su prikazali potreban nivo usvojenih znanja i vještina te položili za karate zvanja za koja su polagali.

Također, istoga dana Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci održao je redovnu Skupštinu , na kojoj su prezentirani postignuti rezultati kuba tijekom 2019. godine, kojom prilikom je navedeno da su natjecatelji ICTUS-a u periodu siječanj – lipanj 2019. godine nastupili na dva Prvenstva Hrvatske, jedno u katama za mlađe uzraste, a drugo u borbama za mlađe uzraste, zatim na karate turnirima u Tuzli, Slavonskom Brodu i Belom Manastiru , te u dva kola Otvorene kartate lige OBŽ 2018./2019., kojom prilikom je osvojeno ukupno 87 odličja i to 27 zlatnih , 25 srebrnih i 35 brončanih odličja.

Istaknimo da su pred ispitnom komisijom Hrvatskog karate Saveza, koju su činili licencirani ispitivači HKS-a Joco Đukić – Karate klub „Esseker“ Osijek, izbornik nacionalne vrste u katama za kategorije mlađih kadeta, kadeta i juniora, Željko Tampolja-Karate klub „Max“ Ivankovo i Živko Kalanj-Športski karate klub „ICTUS” Vinkovci za zvanje majstora karatea (SHO DAN), crni pojas 1. Dan, polagali članovi Športskog karate kluba „ICTUS„ Vinkovci Luka Herceg, Mihael Cvilinder, Magdalena Jerković i Filip Šarić.

Svi kandidati su uspješno položili i zasluženo dobili zvanje majstora karatea za što zaslužuju iskrene čestitke, kao i njihovi treneri, majstori karatea, koji su ih u proteklih 10-12 godina, koliko su se polagači bavili karateom, uspješno uveli u svijet karatea i doveli ih do toga da Luka Herceg, Mihael Cvilinder, Magdalena Jerković i Filip Šarić i sami postanu majstori karatea.

Ostvareni rezultati u 2019. godini mogu se smatrati vrlo uspješnima, a istima su u najvećoj mjeri doprinijeli treneri volonteri svojim predanim radom i ljubavlju prema djeci i karate sportu, a veliki doprinos navedenim uspjesima dali su i sami roditelji natjecatelja svojim vrlo aktivnim sudjelovanjem u aktivnostima kluba, ističu iz ŠKK “Ictus” Vinkovci.