Nakon petnaest godina rada, četiri izvrsna studijska snimka i fluidnog mješanja njihove jedinstvene glazbene stvarnosti nazvane post-jazz, prekmurski se čarobnjaci vraćaju sa svježim materijalom.

Ako je njihov prethodni album “Panontikon” bio obilježen etnografski obojenim akustičnim pejzažima, kvartet na petoj ploči ponovno se okreće sirovom, tvrđem zvuku karakterističnim za njihovo ranije kreativno razdoblje. Središnja uloga u složenim kompozicijama pripada gitarama, a čvrsta te fleksibilna ritmička sekcija povezuje zvukove kvarteta sa kontemplativnom, tihom melankolijom u naglašenoj cjelini.

S “nouvim sadom” (svježim voćem) snimljenim uživo u Ljubljani i Gornji Radgoni, ŠKM banda izražava širok raspon raspoloženja i dojmova, od tihih romantičnih uzdaha do frenetičnih šumova i ekstatičnog bijesa –kao nemiran san, koji vas još dugo po žestokom buđenju nakon zadnje pjesme “Bejli”, ne pusti iz klina.

Album će izaći 24. siječnja u suradnji dvije nezavisne etikete Kapa Records i GBTM Records. Dostupan će biti na CD formatu i svim platformama za online streaming te na Bandcampu.