7 C
Vinkovci
Srijeda, 5. listopada 2022.

Škola fizike na otvorenome

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Na vukovarskom Vučedolu, nedaleko od Muzeja vučedolske kulture, održana je 11. po redu škola fizike na otvorenome koja je i ove godine okupila osnovce i srednjoškolce iz Vukovara i Vinkovaca.

Program se temelji na predavanjima eminentnih znanstvenika, ne nužno fizičara, koji na taj način učenicima populariziraju fiziku. Ovo je i način da se i učenici i profesori barem na kratko maknu iz učionica.

„Ranijih godina imali smo i po 120 sudionika na predavanjima i radionicama. Ove godine, radi svih mjera, okupilo nas je se 30-ak, a predavanja su se odvijala putem zooma. Cilj nam je i na ovaj način popularizirati fiziku kao predmet i na taj način je približiti učenicima. Vjerujemo kako na taj način možemo pomoći i da se neki od njih odluče u budućnosti studirati fiziku“, istaknula je Karolina Dvojković, profesorica fizike u Gimnaziji Vukovar.

„Ovo je jedan hvale vrijedan projekt koji traje već 11 godina, a koji se od 2016. godine odvija na Vučedolu. Znakovito je i kako će se upravo ovdje, u sklopu projekta izgradnje Arheološkog parka, graditi i planetarij. Ovakvi projekti su od velike važnosti i za profesore i za učenike“, rekla je ravnateljica Gimnazije Vukovar Giana Marović Zeko.

Na školi u prirodi iz fizike ove godine sudjelovali su učenici iz osnovnih škola iz Vukovara i Vinkovaca kao i srednjoškolci iz Tehničke škole Ruđer Bošković iz Vinkovaca, Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara iz Vinkovaca te Gimnazije Vukovar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno