26 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Slakovački vatrogasci bez intervencija za žetvenog dežurstva uređivali Vatrogasni dom

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Ovih dana još jednom se potvrdilo kako je vatrogasac jedno od najčasnijih zanimanja, a tome doprinose oni koji dobrovoljno sudjeluju u protupožarnoj obrani svoga mjesta, među njima i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slakovci.

S obzirom na visoke temperature koje ljeti zahvaćaju priobalje, a u posljednje vrijeme sve češće “pale” i vruća slavonska polja, Slakovčani su se, uz osnovne djelatnosti obuke, vježbe, protupožarnu preventivu i dežurstvo za žetvu, odlučili za dodatne aktivnosti kojima su doprinijeli radu društva.

Tako su početkom srpnja korisno usmjerili svoje devetodnevno dežurstvo u žetvu u kojem je, u dvije smjene sudjelovalo 54 vatrogasca s odrađena 324 radna sata.

“U vrijeme dežurstva nismo imali poziva za intervencije, što pripisujemo dobro odrađenom poslu protupožarne preventive i osvješćivanju stanovništva o štetnosti spaljivanja biljnih ostataka i ostalog raslinja. S obzirom na to da smo bili oslobođeni intervencija, svaka smjena odradila je dio posla, kako bi olakšali i poboljšali daljnji rad društva. Tako da su u tih nekoliko dana, naši vrijedni kolege radili, kako na vanjskom uređenju okoliša, tako i na unutarnjem uređenju Vatrogasnog doma te na održavanju vozila i vatrogasne opreme,” objavili su na društvenim mrežama stavljajući naglasak na održavanje i pranje vozila, testiranje tlačnih cijevi, provjeru kompletnosti interventnih odjela i slaganje, bojanje ivičnjaka, izvlačenje parkirnih linija unutar spremišta, postavljanje lajsni na novouređeni pod spremišta te upoznavanje vatrogasne mladeži s vozilima i vatrogasnom opremom koju posjeduju.

Spremni u svakom trenutku, uspješno su, potom, neki dan intervenirali na požaru trave i niskog raslinja uz odvodni kanal i željezničku prugu Orolik-Slakovci te brzo lokalizirali i ugasili požar.

Dodajmo na kraju kako su im se ovog ljeta pridružili Filip Žižanović i Danijela Šokčević koji su, nakon uspješno položenog ispita, postali novi članovi vatrogasnog društva.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno