18 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Slaves objavili drugo studijsko izdanje!

Više od autora

- vl promo-m_slaves_take-control_drugi-album_coverPunk-rock duo Slaves objavio je novo studijsko izdanje, naziva ‘Take Control’ (Virgin EMI / Universal Music). Drugo je to studijsko izdanje za Slaves u dvije godine. Novi album nasljeđuje debitantski album ‘Are You Satisfied?’ (2015.).

Dvojac je prije same objave albuma predstavio pjesme ‘Spit It Out’, ‘Take Control’, ‘People That You Meet’ te ‘Consume Or Be Consumed’. Za sve četiri pjesme dostupni su i prateći videospotovi, koje možete pogledati na njihovom službenom YouTube/VEVO kanalu.

Produkcijom novog studijskog izdanja pozabavio se Mike D, a s dvojcem je surađivao i na posljednje objavljenoj pjesmi ‘Consume Or Be Consumed’.

Slaves na novom izdanju bruse vještine pisanja, ali i sviranja, kako bi zvučali još žešće. Za potrebe snimanja pjesama ‘STD’s PhD’s’, ‘Angelica’ i ‘Consume Or Be Consumed’ dvojac se poigrao vintage opremom koju su koristili Beastie Boys na njihovim klasicima, dok im se na pjesmi ‘Steer Clear’, snimanoj u Londonu, vokalno pridružio Baxter Dury.

m_slaves_take-control_drugi-album_ST

‘Totalno je nestvarno, ali Mike D je prijatelj, i kao da je novi član benda.’ Rekao je Laurie o producentu.
‘Nekoliko je stvari koje su me oduševile kod benda: prvo mi je prijatelj poslao njihov debitantski album, i odmah sam osjetio da svijet treba takav album. Nešto sirovije, življe i manje ispolirano. Bio sam inpresioniran njihovim pogledom na svijet. Oni zaista iznose svoje mišljenje o aktualnim socijalnim temama. Nakon toga Laurie i ja smo pričali i nevjerojatno je koliko imamo zajedničkih uzora, među kojima su bendovi za koje ne mogu vjerovati da osoba njegovih godina zna. Treće i najvažnije je da sam nakon preslušavanja demo snimaka vidio svoju ulogu u procesu. Bilo mi je veoma važno da album ne bude super ispoliran, ali ni previše sirov. Kada slušam neke američke hardcore albume veoma sam razočaran kako zvuče danas. Želio sam da budu u mogućnosti natjecati se sa bendovima kao što su Metallica ili Slayer. Nadam se da smo uspjeli u tome.’ Rekao je Mike D o suradnji sa Slaves.

Slaves dolaze iz Royal Tunbridge Wellsa u Engleskoj. Kao bend djeluju već tri godine, i može se reći da su za to vrijeme postigli uspjeh kakav mnogi bendovi mogu samo sanjati. Laurie Vincent (gitara/vokal) i Issac Holman (bubnjevi/vokal) upoznali su se upravo u rodnom gradu i to u jednom od najvećih europskih javnih toaleta.

Novo studijsko izdanje ‘Take Control’ hrvatskoj je publici dostupno u digitalnom i fizičkom obliku.

Popis pjesama: Spit It Out / Hypnotized / Consume Or Be Consumed [ft. Mike D] / Take Control / Mr Industry (Skit) / Rich Man / Play Dead / Lies / Fuck The Hi-Hat / Gary (Skit) / People That You Meet / Steer Clear [ft. Baxter Dury] / Cold Hard Floor / STD’s PhD’s / Angelica / Same Again

SLAVES FT. MIKE D: CONSUME OR BE CONSUMED [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno