19 C
Vinkovci
Subota, 20. kolovoza 2022.

Snima se internacionalna produkcija dječjeg fantasyja Moj dida je pao s Marsa

Više od autora

- vl promo-


U okolini Zagreba nedavno je započelo snimanje filma ‘Moj dida je pao s Marsa’, fantasy priče za djecu u produkciji Studija dim. U ovoj neobičnoj avanturi junakinja priče, djevojčica Una, uz pomoć vanzemaljskog robota pokušava spasiti svoju djelomično vanzemaljsku obitelj.

Režiju potpisuju Dražen Žarković i Marina Andree Škop koja zajedno s producenticom Darijom Kulenović Gudan producira projekt. Scenarij je rađen prema motivima priče Irene Krčelić, a potpisuju ga Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić.

Sinopsis filma glasi: Una je djevojčica koja teško sklapa prijateljstva. Njena braća je ignoriraju, a jedini joj je prijatelj njen glupi djed. Jedne večeri, Una svjedoči nečemu izvanrednom – djeda joj  otimaju vanzemaljci. Svi misle da izmišlja, a njena majka radi ove vijesti pada u nesvijest. Pokušavajući riješiti djedov nestanak, Una otkriva tajni pregradak u podrumu koji je prepun izvanzemaljskih predmeta, a njenu pozornost najviše privuče jedan mali čangrizavi robot. Nakon što zajednički prevladaju početne strahove i nesporazume, robot Uni otkriva staru obiteljsku tajnu da je njen djed vanzemaljac čiji se svemirski brod slučajno srušio na zemlju prije 30 godina ozlijedivši malu djevojku – Uninu mamu. Vanzemaljac je spasio djevojku prenoseći dio svoje životne energije na nju. Mama i djed i dalje su vezani tom vanzemaljskom energijom i ako djed napusti planet, mama će umrijeti. Una i robot imaju 24 sata kako bi pronašli djeda i spasili mamu. Njihova vanzemaljska  pustolovina dovest će do novog prijateljstva, racionalna logika robota bit će zamijenjena emocijama, a Unina nesebična ljubav spasit će njenu djelomično vanzemaljsku obitelj.

Kroz prijateljstvo djevojčice i robota vanzemaljca ‘Moj dida je pao s Marsa’ priča priču o životnoj snazi ljubavi. U današnjem svijetu koji nas usmjerava na individualizam, osjećamo da je bitno mlade ohrabriti da su druženje, prijateljstvo i ljubav – vrijednosti kojima će obogatiti svoje živote, rekli su o filmu njegovi redatelji.

Glavnu junakinju igra Lana Hranjec kojoj će se pridružiti mladi glumci Alex Rakoš i Sven Barac. Osim dječjih uloga, u filmu nastupaju norveški glumac Nils Ole Oftebro, te slovačka glumica Petra Polnišova. Ulogu robota Dode postavio je hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Ozren Grabarić, poznat po ulogama u filmu ‘Koko i duhovi’ i serijama ‘Stipe u gostima’, ‘Bitange i princeze’ i ‘Crno-bijeli svijet’. Za animaciju je zadužen češki studio MagicLab.

Film se realizira u koprodukciji sedam zemalja te ima podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Filmskog fonda Luxembourga, Norveškog filmskog instituta, Slovenskog filmskog centra, Češkog državnog konematografskog fonda, Slovačkog audiovizualnog fonda, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i HRT-a.

Premijeru će imati tokom naredne godine, a za distribuciju će biti zadužen 2iFilm. [Filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno