Foto: Mladi protiv gladi

16. veljače 2013. godine u Vinkovcima je otvorena Socijalna samoposluga – druga takva u cijeloj Hrvatskoj. Od tada do danas pomaže svima onima kojima je pomoć najpotrebnija, a sve zasluge što u našem gradu postoji ovako jedna hvalevrijedna inicijativa idu udruzi Mladi protiv gladi.

“Teško je izreći sve događaje kojima smo imali prilike svjedočiti kroz svo ovo vrijeme od kada postojimo. Kroz Socijalnu samoposlugu prošlo je na tisuće osoba, na tisuće lica koja pored osnovnih životnih namirnica traže i ono malo razumijevanja, pažnje i ljubavi koja je potrebna svakom čovjeku”, poručili su iz udruge. Ističu kako su najviše ponosni na svoje mlade volontere koji ne prestaju oduševljeno raditi za dobrobit drugih, ne tražeći ništa za uzvrat.

“Ako na njima svijet ostaje, naš svijet je siguran”, dodaju.

Ništa od ovoga ne bi bilo da nema donatora od kojih se ponajviše ističu škole, vrtići, sportski klubovi, poduzetnici, udruge, institucije, ali i građani koji neprestano ukazuju svoje povjerenje i dozvoljavaju Socijalnoj samoposluzi da budu u mogućnosti pomoći onima kojim je to potrebno.

Udruga je utemeljena na kršćanskim temeljima i poruka koju uvijek žele prenijeti drugima jest: „Siromaštvo nije izbor, pomaganje jest!“.