Kulturno umjetničko društvo “Zrinski“ iz Tordinaca po 12. put organiziralo je izbor najljepše djevojke u tradicionalnom ruhu “Šokačka kraljica“. Manifestacija je održana u Domu kulture općine Tordinci,  u okviru smotre folklora “Listaj lipo stara”.

Ovogodišnja tema bila je “Bogata si šokadijo moja“, a uz bogata ruha u kojima su se predstavile natjecateljice iz cijele Slavonije i Baranje, posjetitelji su uživali veselom programu izvođača, KUD-ova, pjevačkih skupina i samostalnih izvođača te etno revija tradicijskog i modernog dizajna. Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, Josip Dabro.

Po ocjeni stručne prosudbene komisije na čelu s etnologinjom Ljubicom Gligorević, Šokačkom kraljicom proglašena je Mateja Čolić iz Županje. 1. pratilja je Marija Lučić iz Sikirevaca, dok je titula 2. pratilje pripala Katarini Knežević iz Bogdanovaca.

„Šokačka kraljica“  stvarana je desetak godina prije nego je počela i sam autor priredbe Tomislav Vidinović, uz KUD „Zrinski“, otpočeo ju je s ciljem pokazivanja najstarijih i najbogatijih ruha iz starih ormara i riznica naših baka i djedova. Kroz sve ove godine predstavljena je većina ruha koja su po prvi puta viđena na reviji. Organizator se pobrinuo o nagradama djevojaka tako da prvonagrađene dobiju nešto veću nagradu, međutim i sve ostale su nagrađene poklonom i buketom cvijeća u znak zahvalnosti za njihov trud i rad, pošto su se spremale gotovo cijeli dan za svoj izlazak na pozornicu.