1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

Šokadija iz Babine Grede povodom 100. rođendana sljedeće godine će ugostiti Dinamo

Više od autora

- vl promo-

Nakon što su Borinci u 1/16 SuperSport hrvatskog kupa ugostili Dinamo koji je rutinski odradio svoj posao i s 4:0 prošao dalje, izaslanstvo Modrih posjetilo je Babinu Gredu.

Razlog posjeta je taj što će tamošnji klub Šokadija koji se natječe u Međužupanijskoj ligi Osijek – Vinkovci sljedeće godine proslaviti 100 godina rada i postojanja, a želja čelnih ljudi je ugostiti jedan značajan klub.

„Sve je dogovoreno, osim termina. Ciljamo nekako na svibanj, mjesec u kojem je Franjo Babić 1923. godine osnovao NK Viktorija koji je iza 2. svjetskog rata preimenovan u NK Šokadija, no naravno da ćemo se prilagoditi Dinamovu kalendaru”, rekao je načelnik Općine Babina Greda Josip Krnić poslije sastanka s delegacijom Dinama koju je predvodio predsjednik Mirko Barišić.Zasigurno će to biti veliki događaj za sve mještane Babine Grede čiji klub okuplja 200-tinjak igrača u pet starosnih kategorija. Vrijedi napomenuti kako lokalna vlast značajno ulaže u sustav navodnjavanja travnjaka, postavljanje rasvjete, uređenja tribina kako bi se Šokadija mogla podignuti za jednu razinu više, a za navedene projekte uloženo je gotovo milijun kuna.

„Našoj brojnoj nogometnoj obitelji dužni smo osigurati optimalne uvjete za rad, a i dostojno 100. rođendan. U organizaciju obilježavanja te troznamenkaste obljetnice bit će uključeni članovi svih udruga koji djeluju na području Općine Babine Grede, a ukupno ih je 23. Inače, svoj program obilježavanja dogodine će imati i stolnoteniski te šahovski klub koji su na neki način izrasli iz Nogometnog kluba Šokadija”, navodi Krnić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno