23 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Solarov snimili spot za singl ‘Treba mi’

Više od autora

- vl promo-
Nakon uspjeha debi singla ‘Vlakovođa’, tročlani rock bend SOLAROV spremni su za lansiranje svoje nove pjesme ‘Treba mi’. Solarov su vodili brigu o svim detaljima u svim fazama nastajanja singla, a negdje u tijeku procesa započeli su suradnju s  mladim producentom Markom Matijevićem Sekulom koji je iskustvo stekao u studijima u Hannoveru i Rimu, da bi se nedavno smjestio u zagrebački studio ‘Beton music’ koji se nalazi u sklopu prostora bivšeg Jugotona.

‘Treba mi’ je masteriran u svjetski poznatom Skyline Tonefabrik studiju u Njemačkoj (poznatom  po radu s mnogim zvučnim imenima kao što su Liquido, Guano Apes, Die Toten Hosen, Paradise Lost, Marc Bolan i mnogi drugi), a djelo je producenta Kai Blankenberga.

Solarov su o singlu i video spotu rekli: ‘Treba mi’ je tematski intimna i vrlo direkta pjesma. Govori o ljudskom vezanju za svakodnevne slabosti poput destruktivnih ljubavi, poroka i loših navika koje nas vremenom dovedu do stanja u kojem ne možemo bez njih. Odnosno, uvijek ih trebamo sve više i više. Naša ritam sekcija je snažna i nabijena ”grooverskim” nabojem. Bas je zdrav spoj Motorheada i elektro-popa. Gitare su transparentne i čvrste, na momente simuliraju klavijaturu, a u drugom trenu su u totalnoj hard rock maniri. Mi iz Solarova smatramo kako u svemu tome ima i nekog zakopanog bluesa. Vokalne dionice su prezentne i vjerujemo kako dobro  prenašaju atmosferu i priču koju smo htjeli izreći pjesmom. Ubrzo smo snimili i prateći video spot koji su radili Patrik Sečen i Marin Pavelić čiji se snažan autorski pečat mogao osjetiti i u prvom spotu za pjesmu ”Vlakovođa” koju je Solarov izbacio početkom 2015. godine.’

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno