29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Solitude objavio svoju osmu pjesmu

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Solitude, rock-bend iz Vinkovaca koji djeluje od 2018. godine, nakon dulje stanke predstavlja svoj osmi autorski singl „Hangman“. Pjesma je, kao i prethodne, napisana na engleskom jeziku jer ih prati puno stranih obožavatelja, a govori o osobi koja je dotaknula dno, ali nije odustala nego se kroz svu bol i patnju bori dalje.

Glazbu, produkciju i aranžman potpisuje Darko Paušak, legendarni vinkovački gitarist (ex. Killing Feaeling, Snag), dok je poznati pjevač Alen Požar tekstopisac i vokalist benda.

„Pjesma je polubiografska jer smo u posljednjih godinu dana izgubili drage ljude, roditelje i svi znamo kakav je osjećaj, a mi smo te negativne emocije izbacili u pjesmi. Nastavljamo u svom stilu, testiramo granice i jedva čekamo da nove pjesme ugledaju svjetlo dana. Nadamo se i skorim koncertima jer proširujemo bend pa zainteresirani se mogu javiti na službene stranice našeg benda i postati dio naše glazbene misije“, kaže Požar dodajući kako je sve snimljeno u vlastitom studiju “DarkSound Studio”.

“Hangman” je povratnička pjesma nakon godinu dana stanke, a temelj projekta Solitude, kako ga vole nazivati Alen i Darko, upravo je hard rock, u nekim pjesmama i metal.


„Glazbeni uzori su nam Metallica, Type O Negative, HIM, Pantera, Alice In Chains, Soundgarden. Ove godine planiramo okupiti cijeli bend jer smo dosad sve radili samo nas dvojica. Odlučili smo držati se autorskih uradaka kojih, mislimo, imamo dovoljno za koncerte i album prvijenac koji planiramo sljedeće godine i želja nam je promovirati ga, za početak u Vinkovcima i Slavoniji, a ako se pruži prilika, i ostatku Hrvatske. Radujemo se jer smo dosad individualno nastupali, no kao Solitude još nismo, a to nam je glavni cilj u 2024.“, pojašnjava Alen.

Važno im je, dodaje, da glazbu koju stvaraju rade najviše za sebe, a nadaju se da će im se pridružiti i drugi poklonici ovakve glazbe iz cijelog svijeta. Drago im je ako slušatelji shvate koliko su truda i vremena uložili stvarajući ono što i sami slušaju.

„Nas dvojica smo dvije različite generacije, ali to nam pomaže jer Darko, uz to što mi je kolega iz benda, postao mi je i prijatelj, a ujedno i mentor i svaki njegov savjet cijenim. Slažemo se odlično, uživamo u stvaranju nove glazbe. Savjet za glazbenike koji imaju želju, a nemaju mogućnost svirati uživo: nemojte odustajati i čekati, stvarajte glazbu jer uloženi trud će se isplatiti. I mi kada smo shvatili da ne možemo u malom gradu skupiti bend, probali smo sami i sad album prvijenac je na vidiku, okupljamo bend i ugovaramo nastupe“, podvlači Požar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno