16 C
Vinkovci
Petak, 9. lipnja 2023.

Spektakularni “Elvis” Baza Luhrmanna nagrađen 12-minutnim ovacijama nakon canneske premijere

Više od autora

- vl promo-


Publika je na filmskom festivalu u Cannesu drhtala za Austinom Butlerom koji glumi kralja Elvisa, u filmu Baza Luhrmanna. Film je nagrađen sa 12-minutnim ovacijama, najdužim na ovogodišnjem festivalu do sada.

Kako su ovacije trajale i trajale, Butler je, sa suzama u očima, zagrlio podjednako emotivnu Priscillu Presley koja je doletjela u grad na jugu Francuske kako bi pružila podršku filmu o svom pokojnom mužu.

Muzička drama Warner Bros. studija dovela je do vrhunca publiku u Cannesu koja je pljeskom pohvalila Butlerovu izvedbu nekih od najvećih Presleyevih hitova, uključujući “Jailhouse Rock”, “Blue Suede Shoes” i “Suspicious Minds”.

“Elvis” je prvi Luhrmannov dugometražni redateljski rad još od “Velikog Gatsbyja” iz 2013. godine koji je također svjetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Cannesu. Pored Butlera u glavnoj ulozi glume, u ostalim ulogama ćemo gledati Toma Hanksa kao Elvisovog zloglasnog menadžera Toma Parkera; Oliviu DeJonge kao Priscillu; Kodi Smit-MekFi je Jimmy Rogers; Yola je sestra Rosetta Tharpe, a Kelvin Harison Jr. je B.B. King.


ELVIS, 2022 | ovacije nakon premijere u Cannesu | photo: Blitz film promo

Prije svjetske premijere “Elvisa” u Cannesu film je dobio odlične kritike od tri člana obitelji glazbene ikone: Priscille Presley, Lise Marie Presley i unuke Riley Keough. Lisa Marie je nazvala film “spektakularnim”, dodajući: “Austin je prelijepo utjelovio i prenio srce i dušu mog oca. Po mom skromnom mišljenju, njegov nastup je bez presedana izveden točno kako treba, s poštovanjem.”

Riley Keough je izjavila da je počela plakati u prvih pet minuta filma, dodajući: “Odmah sam osjetila koliko su Baz i Austin uložili truda da sve prikažu kako treba. To je u meni odmah izazvalo emocije… Osjećala sam se počašćenom što su se toliko trudili da zaista dođu do njegove suštine i osjete ono što je on bio. Austin je to tako lijepo prikazao.”

Život i karijera neponovljivog Elvisa gledana je kroz prizmu njegovog složenog odnosa s menadžerom, Tomom Parkerom. Priča, kako je opisano, duboko zalazi u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Presleyevog uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave.

Film “Elvis”, u distribuciji Blitz filma, u kina dolazi pretpremijerno 22. lipnja, i to u prestižnom IMAX formatu, ali i standardnom 2D. Ulaznice možete kupiti već danas online ili na blagajnama kina.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno