15 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Spisatelj Marijan Gubina vinkovačkoj Knjižnici donirao 1.361 naslov

Više od autora

- vl promo-
U okviru Mjeseca hrvatske knjige 2018., u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci održana je svečana primopredaja 1.361 književnog naslova koje je spisatelj Marijan Gubina donirao Knjižnici.

“Dugi niz godina skupljam književna djela i do sada sam skupio gotovo 5.000 naslova. U jednom sam trenutku shvatio da tolika količina knjiga ne treba pripadati samo jednoj osobi ili obitelji, a kako sam ja rođeni Vinkovčanin i imajući na umu da je ovaj dio Slavonije zakinut u odnosu na ostale krajeve Hrvatske, bio sam odlučan da ih doniram upravo ovdje”, objasnio je Gubina.

Radi se o raznim književnim djelima i širokom spektru područja koje pokrivaju. Neki su primjerci stari gotovo 300 godine te će svatko moći pronaći nešto za sebe, obećao je autor uspješnog romana “260 dana”.

O ovom izuzetnom humanitarnom potezu, riječi hvale ima i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić:

”Ovo nije prvi puta da se gospodin Gubina aktivira na našem području te je njegov humanitarni rad uvijek prisutan u Vinkovcima. Zato mi je drago što smo uspjeli dogovoriti donaciju koja je hvalevrijedna. Naime, svaka je knjiga vrijedna sama po sebi, a naročito kada je riječ o donaciji preko 1.000 naslova. Uspjeli smo u još jednoj akciji u kojoj gospodin Gubina svesrdno daje sebe”.

Večerašnji program uključio je i 45-minutno predavanje u sklopu projekta Mirotvorac na temu nenasilja, uvažavanja raznolikosti i povećanja tolerancije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno