30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Sportancija iz Jarmine poziva na svoju prvu biciklijadu

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

S ciljem promicanja sportske rekreacije, zdravog načina života i Male škole sporta, Društvo za sportsku rekreaciju Sportancija iz Jarmine organizira prvu biciklijadu, u četvrtak 30. svibnja, s početkom u 14 sati.

Ovaj datum izabran je jer se od 27. svibnja do 02. lipnja širom Europe obilježava Move Week, kojem je zadaća poticanje ekološke kulture te održivog razvoja sportskih klubova i njihovih djelatnika na način da sportski klubovi i organizacije postanu primjer u svojim lokalnim sredinama. DSR Sportancija ovaj projekt organizira i u okviru projekta Go Green in Sport u kojem sudjeluju zajedno s još četiri organizacije iz Cipra, Grčke, Rumunjske i Bugarske.

Kako kaže predsjednik Sportancije, Marko Mikulec, četvorica mladića, jarminačkog sastava ‘četverca bez kormila’, ove su godine pod okriljem Društva sudjelovala na projektu u Cipru, u okviru kojega je održan niz edukacija, radionica i sportsko-ekoloških aktivnosti, a cilj je bila razmjena iskustva kroz primjere dobre prakse.


Jedan od vidljivih  pokazatelja projekta su mobilne kante za razvrstavane otpada koje će pripasti odabranim lokalnim sportskim klubovima. Prošli mjesec Sportancija je za Dan Općine Jarmina organizirala i prvi malonogometni turnir. Ovaj projekt je sufinanciran iz Erasmus+ Europske unije, a cilj je poticanje ekološke kulture i razvoja sportskih klubova na način da sportski klubovi i organizacije postanu primjer svojim lokalnim sredinama. Na taj način nastoji se potaknuti veća tjelesna aktivnost stanovnika Jarmine, boravak u prirodi te bicikliranje koje može pridonijeti u očuvanju okoliša.

Ruta biciklijade zamišljena je da obuhvati što više ulica Općine Jarmina, a prolazit će se i kroz poljoprivredne puteve kroz koje neki od sudionika možda nisu nikada niti prolazili. Završetak rute predviđen je kod Lovačkog doma u Jarmini. Nakon biciklijade planirano je zajedničko druženje, biciklistički poligon i sportske aktivnosti za djecu, tombola te zdrava okrjepa za sudionike.

„Ovim putem pozivamo sve Jarminčane i sve goste da nam se pridruže”, dodao je predsjednik DSR Sportancije, Marko Mikulec.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno