28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Sportska dvorana učenicima tri srednje vinkovačke škole

Više od autora

- vl promo-

Prihvaćen je projektni prijedlog za izradu projektno-tehničke dokumentacije izgradnje školske sportske dvorane Srednje strukovne škole Vinkovci ukupne vrijednosti 127.546,62 eura za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije, potvrdilo je Ministarstvo regionalnog razvoja iz fondova Europske unije. Nositelj projekta je Srednja strukovna škola Vinkovci, a partner Vukovarsko-srijemska županija uz pomoć Razvojne agencije VSŽ.

Ravnatelj Srednje strukovne škole Domagoj Bujadinović istaknuo je kako su u zgradi škole i Tehnička škola Ruđera Boškovića, kao i Drvodjelsko-tehnička. Te tri škole broje 1400 učenika koji su problem rješavali u susjednoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca. Za sad je samo odobrena projektna dokumentacija, a izgradnja dvorane bi osim sportskih događanja otvorila vrata za promociju strukovnih zanimanja u obliku sajamskih aktivnosti za koje su do sad bili uskraćeni, pojašnjava dodavši kako je lokacija za izgradnju čestica od 36 000 kvadrata gdje je najveći dio slobodnog prostora prema Kanovcima koji se nalazi od škole prema rubnom dijelu grada.Trebali bi ubrzo krenuti u postupak javne nabave nakon čega će kroz razdoblje od pola godine do godinu imati gotovu projektno-tehničku dokumentaciju, u nadi da će kroz fondove uspjeti doći do krajnjeg cilja, odnosno do izgradnje dvorane.

Recimo i kako od sedam vinkovačkih osnovnih škola sportsku dvoranu ima njih četiri. OŠ Bartola Kašića, OŠ „Antun Gustav Matoš”, OŠ Ivana Gorana Kovačića i OŠ Josipa Kozarca koriste jednu dvoranu, a OŠ Vladimira Nazora i Ivana Mažuranića imaju jednu manju dvoranu. OŠ Nikole Tesle nema sportsku dvoranu, već čekaju sredstva za projekt. Kad je o srednjim školama riječ, dvoranu imaju Gimnazija, Ekonomska i trgovačka škola, nema ju Poljoprivredno šumarska škola, dok Zdravstvena i veterinarska škola koristi sportsku dvoranu Lenije. Dolazimo do zaključka kako bi još jedna sportska dvorana bila prijeko potrebna učenicima koji bi uz sportske aktivnosti mogli koristiti prostor i za održavanje brojnih drugih sadržaja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno