Članovi Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci održavali su trenažni proces do dana 12. ožujka 2020. godine kada su, zbog poznatih razloga vezanih za pandemiju virusa COVID-19, a rukovodeći se uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kao i odlukama Hrvatskog karate saveza, na sjednici Upravnog odbora kluba odlučili do daljnjeg prekinuti s aktivnostima vezanim za provedbu kako trenažnog procesa tako i odlazaka na natjecanja.

Sukladno navedenome natjecatelji Športskog karate kluba “ICTUS“ Vinkovci nalaze se u tzv. „hladnom pogonu“ koji se očituje u održavanju kontakta putem društvenih mreža, kojom prilikom se istima sugerira da se ne prepuste u potpunosti novonastaloj situaciji, koja nalaže socijalnu distanciranost te većinu vremena provedenom u kući ili stanu, već da se koliko je to moguće prilagode navedenim uvjetima i sami pokušaju održati koliko-toliko razinu tjelesne pripremljenosti. Jednako tako, pored tjelesne pripremljenosti ukazuje im se i na potrebu ponavljanja tehničkih elemenata koji čine karate da bi s uspostavom „normalnog“ načina života pa tako i nastavljanja trenažnog procesa što ranije dostigli natjecateljsku razinu.

Tijekom 2020. godine natjecatelji „ICTUSA“ nastupili su na ukupno tri karate turnira i to međunarodnom karate turniru „23. Memorijalni karate turnir Igor Anđelković 2020“ u Somboru gdje su osvojili 7 zlatnih , 3 srebrna i 2 brončana odličja, zatim na vrlo jakom međunarodnom karate turniru „ 5. MEĐUNARODNI KARATE OPEN TURNIR “VALENTINOVO“ 2020“ u Tuzli na kojemu je nastupilo ukupno 1059 natjecatelja iz 104 kluba s područja 11 država među kojima je nastupilo i 11 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci koji su tom prilikom osvojili ukupno 4 odličja i to 2 zlatna i 2 brončana. Treći turnir na kojemu su natjecatelji ŠKK „ICTUS“ nastupili bilo je prvo kolo Otvorene karate lige OBŽ 2020. , na kojemu je nastupilo 241 natjecatelja iz ukupno 18 klubova, među kojima je nastupilo i 7 natjecatelja Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci , koji su tom prilikom osvojili ukupno 14 odličja i to 6 zlatnih, 4 srebrna i 4 brončana odličja.

Rezultati s navedenih turnira obećavali su uspješnu polusezonu, a do kraja polusezone planirani su nastupi na međunarodnom karate turniru „PODRAVINA OPEN“ u Đurđevcu, PH u borbama za mlađe uzraste, zatim na međunarodnom karate turniru „DANUB KUP“ u Novom Sadu, potom na karate turniru „BARANJA OPEN“ u Belom Manastiru, te nastup dvoje naših studenata na „STUDENTSKOM PRVENSTVU HRVATSKE“.

Za napomenuti je kako će pauza u provedbi trenažnog procesa uvjetovati da članovi Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci zbog nedovoljnog broja održanih treninga neće usvojiti potrebna znanja i vještine da bi, pred licenciranim ispitivačem Hrvatskog karate saveza, koncem polusezone pristupili polaganju za viša karate zvanja, što je bila uobičajena praksa u klubu.

“Uz želju da nam ova teška situacija što brže i bezbolnije prođe i da se svi skupa vratimo „normalnom“ načinu funkcioniranja veliki sportski pozdrav svim sportašicama i sportašima, sportskim djelatnicima našega Grada, kao i svim našim građankama i građanima.”, rekao je Miodrag Zlojić, predsjednik ŠKK “ICTUS” Vinkovci.