Dom za odrasle osobe Nuštar bio je danas domaćin tradicionalnih sportskih igara domova iz cijele Hrvatske, koje se uz neke prekide održavaju oko petnaestak godina.

U Nuštar su ove godine došli sportaši i njihovi terapeuti iz domova, Zagreb – podružnica Mirkovec, Orehovica, Ljeskovica, Motovun, Bjelovar, Borova, Bidružica, Lobor, Centra za pružanje usluga u zajednici „Ja kao i ti“ Osijek. Natjecali su se u pet disciplina, domino, čovječe, ne ljuti se, pikado, kartanje (belot) i stolni tenis.

Sve nazočne prigodno je pozdravila Zdenka Raguž, ravnateljica Doma za odrasle osobe Nuštar istaknuvši pri tom višestruku korist ovih susreta, a najviše od svega međusobno druženje korisnika domova.

Nakon održanog natjecanja najbolji i ukupni pobjednici bili su korisnici Doma u Nuštru, drugo mjesto su osvojili iz Doma Bjelovar, a treće mjesto osvojili su korisnici iz Doma Ljeskovica. Najboljih troje u svim disciplinama osvojili su medalje i pisana priznanja, a ukupni pobjednici i pehare.

S obzirom na to da je i ove godine ukupnu pobjedu odnio Dom Nuštar trebao bi biti organizator istih susreta iduće godine, ali oni su domaćinstvo sportskih igara za 2020. godinu prepustili Domu Bjelovar. U nastavku nakon svečanog ručka oko 120 korisnika domova nastavilo je s druženjem uz pjesmu i ples.